Međunarodni istraživački dan na FESB-u za učenike

Međunarodni istraživački dan na FESB-u za učenike u petak 27. veljače se na FESB-u, s početkom u 9 sati, održava međunarodni istraživački dan (International Masterclass), tijekom kojega 50-tak učenika srednjih škola na jedan dan postanu znanstvenici. Pod mentorstvom FESB-ovih znanstvenika koji rade na CERN-u u Ženevi, analizirat će podatke iz gigantskih detektora na LHC akceleratoru i pokušati pronaći Higgsov bozon i druge elementarne čestice. Sudeći po iskustvima iz proteklih godina učenici, ali i mentori, su oduševeljeni cijelim događajem, a naši učenici postignu rezultate među najboljima u svijetu ...

Međunarodni istraživački dan na FESB-u za učenike

Izvor: FESB.hr

ivica puljakČetiri eksperimenta: ATLAS, CMS, LHCb i ALICE ustupila su svoje podatke za ovaj edukacijski program. U autentičnoj atmosferi đaci će steći uvid u međunarodnu organizaciju modernih istraživanja, a istovremeno i učiti o subatomskim česticama kroz lako razumljive prezentacije fizičara direktno uključenih u istraživanja.

Međunarodni istraživački dan na FESB-u u Splitu, organizirali su znanstvenici s FESB-a koji rade na CERN-u, Nikola Godinović, Damir Lelas, Marko Kovač, Toni Šćulac i Ivica Puljak u uskoj suradnji s prof. Tamarom Pavlović i prof. Mladenom Zovkom iz III gimnazije u Splitu.

Povezani članci

Who's Online

We have 75 guests and no members online