Vlast i autoritet – društveni i crkveni vidovi

križ u crkvi župa sv josipa u Dugom RatusunceKatolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu organizira XIV. međunarodni teološki simpozij koji će se održati 23. i 24. listopada u velikoj dvorani Fakulteta (Zrinsko-Frankopanska 19) na temu „Vlast i autoritet – društveni i crkveni vidovi“. U nastavku članka je program simpozija ...

XIV. MEÐUNARODNI TEOLOŠKI SIMPOZIJ

Vlast i autoritet – društveni i crkveni vidovi

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Program započinje u četvrtak 23. listopada u 17 sati. Nakon riječi pozdrava organizatora u prigodi otvaranja simpozija, izlaganje na temu „Vlast i autoritet u hrvatskom društvu“ održat će prof. dr. Zdravko Tomac (Zagreb). Zatim će biti upriličeno predstavljanje Zbornika radova „Teologija i Crkva u procesima europskih integracija“.

U petak 24. listopada prvo predavanje u 8.30 sati imat će prof. dr. Gerhard Larcher (Graz) naslovljeno „Kirchliche Autorität in heutigen gesellschaftlichen Wanndlungen“.

Potom će o temi „Suverena vlast i globalizacijsko razdoblje“ govoriti prof. dr. Duško Lozina (Split). Nakon rasprave i kratke stanke u 10.50 sati prof. dr. Donath Hercsik (Rim/Roma) održat će izlaganje na temu „Die Lehrautorität katholischer Bischofskonferenzen nach dem II. Vatikanischen Konzil“.

Prof. dr. Inge Tomić-Koludrović (Zadar) govorit će o temi „Sociologija, religioznost, dobrovoljni rad: usporedba SAD-a i Hrvatske“. Jutarnji dio završava raspravom koja traje do 12.30 sati.

Popodnevni program počinje u 15.30 sati predavanjem prof. dr. Bože Lujica (Zagreb) na temu „Božja i ljudska vladavina. Nova logika i novo poimanje vlasti“, a potom će izlaganje o vjernicima sposobnima za crkvenu vlast upravljanja govoriti prof. dr. Juraj Brkan (Split).

Nakon stanke, s početkom u 17 sati uslijedit će dva predavanja: dr. Alojzije Čondića (Split) o temi „Obnašanje vlasti i autoriteta u pastoralnoj službi“ i doc. dr. Ivana Kešine (Split) na temu „Autoritet Crkve u moralno-etičkim pitanjima“.

Simpozij će u 19 sati zatvoriti dekan KBF-a u Splitu prof. dr. Luka Tomašević.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 223 guests and no members online