Split 3: Zbor građana za crkvu ili park, veću tržnica, vrtić?

Zbivanjima na Splitu 3, poručili su danas iz stranke Pametno, još jednom svjedočimo tipičnom ponašanju vladajućih i očitoj manipulaciji s građanima. U danima kad Splitu visi omča nad glavom zbog spora banaka i grada oko velebne Spaladium arene i danima kad se loše stanje u Prometu rješava s dva polovna autobusa, najnovija predstava je izgradnja crkve u kotaru Splitu 3. Pozicije su već poznate, HDZ i SDP opet su na svom omiljenom terenu na kojem jedni brane tekovine revolucije, a drugi majku Crkvu. Malo se priča o razvoju grada, malo se priča koje su potrebe građana koje grad treba riješiti. Zbog svega navedenog Pametno organizira Zbor građana, u srijedu, 17. siječnja 2018. u prostorijama Kotara Split 3, na adresi Getaldićeva 13. Pozivaju građane da zajedno pripreme prijedloge i primjedbe te ih pošalju u dozvoljenom roku. Jedina institucija, navode u Pametno, koja se usudila progovoriti i tražiti promišljanje o ovom prostoru je Društvo arhitekata Split što budi nadu da razuma u gradu još ima i treba ga iskoristiti. I Splitsko-makarska nadbiskupija je poslala priopćenje vezano za gradnju crkve na Splitu 3. Pročitajte ga ovdje.

PAMETNO POZIVA NA ZBOR GRAĐANA O IZMJENAMA DPU-a I GRADNJI CRKVE NA SPLITU 3

Izvor: Pametno.org

Stranka Pametno organizira Zbor građana u kotaru Split 3 jer, ističu, vladajući očito nemaju sluha za razgovor sa stanovnicima kotara. Umjesto gledanja predstave o gradnji nove crkve, Pametno poziva građane da reagiraju i svojim primjedbama traže novi park, vrtić, veću tržnicu...

- Pozivamo građane sutra u 18 sati u prostorije kotara, da zajedno iznesemo prijedloge i primjedbe. Situacija je idealna, Grad ima vlasništvo nad velikom parcelom u urbanom dijelu grada i može relativno brzo napraviti ono što smatra potrebnim. I umjesto da to bude park, velika tržnica, možda novi vrtić, nama je očito nakon dizanja prireza najpotrebnija crkva. Iako ih ima četiri po obodu kotara, iako niti jedan vrtić nije sagrađen od kada imamo svoju državu, iako ta tržnica izgleda kao da je ispala iz nekog lošeg filma, a o nedostatku parkinga ne treba pričati – kaže Ante Renić, član predsjedništva Pametno i stanovnik kotara Split 3 i dodaje - Najviše smeta šutnja. Šutnja grada koji nema što reći, na javnom uvidu predstavnici Grada su iznenađeni interesom građana, nije im jasno što oni sad žele. Isto je i s Crkvom, koja šuti, a koja je ovdje zainteresirana strana koja bi trebala iznijeti svoje viđenje o projektu i kako će se on reflektirati na razvoj grada. Zato pozivamo građane da oni iskažu svoj stav, da upute primjedbe na izmjene DPU-a, do četvrtka 18. siječnja 2018. Mogu ih poslati poštom na adresu Grad Split, Odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Obala kneza Branimira 17 21000 Split ili mailom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Povezani članci

Who's Online

We have 518 guests and no members online