Svi učenici iz omiške škole, koji su se vratili iz Italije su zdravi i mogu ići na redovnu nastavu

NAJNOVIJE: Učenici omiške Srednje škole Jure Kaštelana koji su proteklih dana bili na izletu u Italiji sutra će ipak ići na redovnu nastavu, potvrdila je ravnateljica županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.
- "Da, to je točna informacija. Učenici sutra zaista mogu u školu" - kratko je kazala Karin za Hinu.
Svi su učenici pregledani prilikom ulaska u Hrvatsku, mjerena im je temperatura, te nitko od njih nije pokazivao znakove bolesti. Krizni stožer je na izvanrednoj konferenciji za medije istaknuo kako je procijenjeno da se u tom slučaju ne radi o riskantnim slučajevima te da nema potrebe za kućnom izolacijom.

JUTROS:

Svi učenici iz omiške škole, koji su se vratili iz Italije su zdravi, ali su u kućnoj izolaciji

Izvor: Slobodna Dalmacija

Učenici omiške Srednje škole "Jure Kaštelan" i splitski gimanzijalci koji su se vratili s izleta u Italiji bit će neko vrijeme kućnoj izolaciji. - Sva djeca su zdrava, nitko od njih nije bolestan, ali zbog mjera opreza svi su stavljeni u kućne izolacije. Takva će situacija biti dok ne dobijemo neke nove smjernice - kazala je dr. Diana Nonković, šefica epidemiološke Službe u Splitu (Higijenski). Naravno, roditelji ove djece moraju pratiti njihovo zdravstveno stanje i u slučaju povišene temperature ili lošeg općeg zdravstvenog stanja, o tome izvijestiti nadležne službe.

Zbunjujuće je, međutim, što su djeca u izolaciju poslana tek nakon što su već bila došla u ponedjeljak na nastavu, te su doslovno iz škole, nakon trećeg školskog sata, poslana kućama. I to u "izolaciju" gdje će bez stručnoga nadzora najnormalnije boraviti sa svojim ukućanima koji će potom jednako normalno ići, recimo, na posao, piše Vinko Vuković na stranicama Slobodne Dalmacije.

Također, postavlja se pitanje zbog čega odluka o izolaciji nije donesena tijekom nedjelje, a ne kada su djeca koja su bila na studijskom putovanju u Veroni, Padovi i Veneciji već dobila priliku kontaktirati s ostalim školskim kolegama.

Povezani članci

Who's Online

We have 281 guests and no members online