Zlatni jubilej srednje škole u Omišu

U tijeku je proslava 50. rođendana omiške Srednje škole “Jure Kaštelan”. Škola je, naime, utemeljena 1964. i od tada je, kako navodi ravnateljica Ada Kuvačić, iznjedrila mnoge generacije spremne za tržište rada, svijet inovacija, društvo znanja, pravde i poštenja dostojna mladog čovjeka. - Obilježavanje Dana škole važan je događaj u životu škole, ali i zajednice, stoga smo ovogodišnju jubilarnu obljetnicu povezali s “Omiš Guitar Feštom”, koji slavi petu obljetnicu postojanja. U sklopu proslave pod sloganom “Svi za jednoga, jedan za sve” nastavljamo i provedbu projekta uređenja školskog dvorišta i pokretanja školskog radija - kaže ravnateljica. Obilježavanje 50. godišnjice Srednje škole “Jure Kaštelan” traje od 22. do 24. travnja ...

ZLATNI JUBILEJ SREDNJE ŠKOLE "JURE KAŠTELAN" OMIŠ

Škola koja je iznjedrila mnoge generacije

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: ss-jkastelan-omis.skole.hr
Izvor: Slobodna Dalmacija


Obilježavanje 50. godišnjice Srednje škole “Jure Kaštelan” traje od 22. do 24. travnja, pri čemu se u utorak u srednjoškolskoj zgradi odvijala radionica zdrave hrane, dok su se u školskoj dvorani učenici natjecali u raznim sportskim disciplinama.

U Ilirskome sjemenište na Priku odigrana je, pak, predstava “Tajna ukradenog baula”, prema dramskom predlošku učenika Mate Tavrića, dok je u srijedu, od 20 sati, u Narodnoj knjižnicina programu pjesnička večer “Sjećanje na Juru Kaštelana”, koju je pripremila profesorica Marija Kalajžić.

sš jure kaštelan omiš

Središnja proslava predviđena je za četvrtak, pa će tako ujutro u osam sati u crkvi svetog Mihovila Arkanđela biti služena sveta misa za preminule učenike i nastavnike, u devet sati u Kongresnoj dvorani hotela “Plaža” održat će se svečana sjednica, u 11 sati u školskom dvorištu, uz sudjelovanje poznatih gitarista, bit će organiziran takozvani “flash mob”, u 18 sati će u Gradskome muzeju biti otvorena izložba učeničkih radova, a u 20 sati, u sklopu otvaranja “Omiš Guitar Fešta”, u Kongresnoj dvorani hotela “Plaža” premijeru će imati prvonagrađeni literarni rad prema nacionalnom natječaju “Kaštelanov san u kamenu”.

Povezani članci

Who's Online

We have 411 guests and one member online

  • admin