Sajam Eko-etno Hrvatska Europa Tour

eko-etno sajamu Solarisovu Dalmatinskom selu predstavljen je bogati program događanja 9. međunarodnog sajma "Eko-etno Hrvatska Europa Tour" - sajma proizvoda i usluga ruralnog područja, koji će se održati od 26. do 30. listopada u Zagrebu. Na sajmu će se predstaviti projekt Autohtona hrvatska kuhinja, pa će posjetitelji moći kušati razne delicije, najbolje pjenušce, vina i rakije, saznati sve o zdravoj hrani, pogledati raskošne uniforme povijesnih vojnih postrojbi te susresti kostimirane poznate likove iz bogate hrvatske povijesti ...


TURIZAM

9. sajam "Eko-etno Hrvatska Europa Tour"

U Dalmatinskom selu predstavljen Eko-etno sajam

Piše: Jadranka Klisović / Vjesnik
Izvor:
Vjesnik

gastronomijaSajam će okupiti blizu 400 izlagača iz Hrvatske i regije, a tijekom pet sajamskih dana posjetitelji će moći, uživati u jedinstvenoj prezentaciji tradicije i baštine. Biti će tu predstavljanja starih obrta, zanata, folklora i gastronomske ponude ruralnih područja, osobito one autohtone i izvorne.

Pokrenuta su i dva nova projekta. Riječ je o Eko-etno modnoj platformi u kojoj će se predstaviti vodeći etnodizajneri regije, ali i dizajneri moderne odjeće oplemenjene etnodetaljima. Upriličit će se modna revija na kojoj će se prezentirati i tradicijski nakit i frizure na moderni način. Druga novina je Eko-etno spa-zona, pa će se gosti moći relaksirati te naučiti nešto o prirodnoj kozmetici.

Tijekom trajanja sajma organizirat će se više tematskih foruma, okruglih stolova i edukacijskih seminara. Posebno zanimljivom najavljuje se konferencija na temu "Marketing i brendiranje proizvoda i usluga ruralnih područja".

Sajam će i ove godine imati humanitarni karakter. Odlučeno je da će se pomoći otoku Braču koji je pretrpio teške posljedice katastrofalnog požara u kojem je uništena četvrtina otoka. U požaru je izgorjelo 50.000 stabala maslina, pa će cilj humanitarne akcije biti nabava novih sadnica maslina.

Povezani članci

Who's Online

We have 150 guests and no members online