Omiška Art kinoteka Kamena klupa prikazuje..

Omiška Art kinoteka Kamena klupa u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u utorak, 19.11.2019. u 20 h prikazuje mađarsku dramu "Saulov sin“ o holokaustu redatelja Lászla Nemesa, senzaciju u filmskom svijetu s 4 nagrade u Cannesu i nominacijom za Oscar, a sve to za djelo redateljskog debitanta.
Kratki sinopsis: Saul Ausländer (Géza Röhrig) je mađarski Židov koji u Auschwitzu radi kao Sonderkommando, pomažući Nijemcima u spaljivanju drugih Židova. Za vrijeme planiranja bijega zajedno s ostalim članovima jedinice (jer Sonderkommandosi žive samo toliko dugo da ne stignu proširiti vijest o tome što se zaista događa u plinskim komorama) postaje opsjednut idejom da jednog dječaka za kojeg tvdi da je njegov sin pokopa po pravilima vjere. Koliko je on slijepo fokusiran na zadatak da pronađe rabina koji će to učiniti, toliko je kamera fokusirana na njega. Saul je u kadru gotovo cijelo trajanje filma, a nama ostaje da po mutnim obrisima iz trećeg plana ili iz zvukova koji dolaze izvan kadra dešifriramo količinu užasa koja se događa u Auschwitzu 1944.

U 18 sati u utorak u dvorani Glagoljaškog sjemeništa na Priku čeka nas izvrstan i na više festivala nagrađivan američki film "Kapetan Fantastični" redatelja Matta Rossa s Viggom Mortensenom, Frankom Langellom i Kathryn Hahn u glavnim ulogama.

Kratki sinopsis: Jedna neobična obitelj, sa šestero djece i osebujnim, samohranim ocem, živi duboko u američkoj šumi, daleko od svih 'okova' moderne civilizacije. Djevojčice i dječaci odgajani su u posve posebnom duhu i skladu s prirodom. No, kada ih iznenada zadesi tragedija i ostanu bez voljene majke koja je patila od ozbiljnih psihičkih problema, moraju se spustiti u 'normalan' svijet koji ne poznaju pa počinju pravi problemi..

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and no members online