Peti Svjetski Kup veterana u bajkovitom Omišu

Spektakularnom feštom koja je nadmašila sve prethodne, i utakmicama prvog kola u svim kategorijama, u četvratak je otvoren peti Cedevita svjetski kup rukometnih veterana u Omišu, globalno prepoznatljiv po imenu MASTERS HANDBALL WORLD CUP.
Još jednom je fatamorganična obala Jadrana u Omišu, jedna od najljepših ako ne i najljepša, očarala sve sudionike koji su pristigli sa svih krajeva svijeta. Spektar boja, što prirode što zastava sudionika, već prvog dana bio je šravi praznika za oči i sportsku dušu, kako domaćina tako i gostiju iz 11 zemalja. Ukupno 36 ekipa s balunom natjecati će se do nedelje u pet kategorija (tri muške i dve ženske) za trofeje koji svojim dizajnom nadilaze i one sa najvećih rukometnih natjecanja. Ništa manje se ne može reći ni za ceremoniju otvaranja turnira. Glazbeni program ju je brzo pretvorio u pravu feštu, kada su se veterani sa tribina sjatili na teren SC "Ribnjak“, i za sekund ga pretvorili u plesni podij. Scene iz bajkovitog Omiša, iz godine u godinu sve koloritnije, nešto su najljepše što rukomet može ponuditi, ne samo onima koji su već okačili patike o klin...
Iz dobro poznatih razloga, ove godine nema Tornada ni ostalih timova iz Ukrajine. Međutim, to nije sprečilo organizatore da pripreme poseban hommage za, do ove godine, a nadamo se i nakon nje, redovite goste ovog fascinantnog događaja. Jedan od njih, Oleksej Špak, koji radi i živi u Slovačkoj, uprkos situaciji doputovao je u Omiš s obitelji, i dobio gromoglasne ovacije, kao jedini predstavnik ukrajinskog šampiona Tornada (ostali su na ratištu u Ukrajini), ispred više od 800 rukometnih prijatelja okupljenih u gradu podno Mirabele. Ne brinite, spustiće se Oleksej i na omiški parket, kao poseban gost-igrač slovačke momčadi Nitra.
- Hvala vam svima na podršci, jako mi puno znači vaš pljesak i pozdravi koje ću prenijeti mojim suigračima i vašim prijateljima. Tragedija je da se ovakva agresija događa u 21. stoljeću i nadam se da će što prije prestati i da ćemo se svi skupa vidjeti na sljedećem izdanju Kupa u Omišu - rekao je Špak novinarima.

Izvor: Balkan handball, 24sata

Od prvoga dana Svjetskog kupa na parketu dvorana u SC Ribnjak na Priku igrao se dobar rukomet kakvog se ne bi postidjeli ni aktivni natjecatelji. Bilo je i razbijenih glava i sitnijih ozljeda, ali to nikoga nije posebno zabrinjavalo, pogotovo nakon što se svi okupe na "trećem poluvremenu" u hotelu, gdje druženja potraju i do kasno u noć. Mnogi koji su došli iz sjevernoeuropskih zemalja iskoristili su priliku i za prvo kupanje u moru ove godine.

- Iz godine u godinu dižemo ljestvicu ovog natjecanja, svake godine dolazi nam sve više natjecatelja, kao i onih koji dolaze u njihovoj pratnji, na odmor. To nam je najbolja potvrda da radimo dobar posao, da nas naši gosti primjećuju i cijene. Pandemija i rat su nas malo usporili, ali nisu nas zaustavili. Zadovoljni smo kako se sve odvija i već sada razmišljamo što popraviti, doraditi i napraviti bolje u budućim izdanjima – kazao je organizator Svjetskog kupa Mario Čaljkušić.

Povezani članci

Who's Online

We have 131 guests and no members online