Iz Regije..

Škaričić o smjeni direktora Peovice i TZ Omiš

Ivan ŠkaričićGradski odbor HDZ-a Omiša organizirao je konferenciju za medije na temu političke smjene direktora javnog poduzeća "Peovica" i Turističke zajednice Grada Omiša. Na konferenciji su uz novinare bili i predsjednik GO HDZ-a Omiša prof. Ivana Škaričića, potpredsjednik Mijo Mimica i tajnik Ante Pupačić-Ćićo i član Predsjedništva Neven Mimica. "Direktor Peovice je smijenjen iako poduzeće posluje pozitivno u financijskom smislu a uslugom također vema dobro na što nema značajnijih primjedbi građana“, kazao je prof. Škaričić, i dodao ...

HDZ OMIŠ

Škaričić o smjeni direktora Peovice i TZ Omiš

Piše: Davor Grgat

"Kovačić kao razlog smjene direktora Peovice naveo je lihvarenje i pljačku Grada što je po nama tragikomična izjava. Naime, Peovica ima ugovor s Gradom Omišom o čišćenju i pometanju, održavanju zelenih površina i održavanju dvaju javnih zahoda. Peovica tržnicom gospodari zbog toga što je tržnica gradska a i Peovica je u većinskom vlasništvu Grada Omiša, pa za samo gospodarenje tržnicom nisu neophodni natječaji“ - rekao je Škaričić.
 
O smjeni direktora Turističke zajednice Grada Omiša gosp. Darka Kovačića navodeći turističke uspjehe grada Omiša rekao je - "Omiš kao malo mjesto bilježi stalni uspon. Svake godine raste broj gostiju koji sada ostvare oko 600 tisuća noćenja godišnje. Također, Grad Omiš je u proteklih deset godina dobivao različite nagrade a radi dobre uređenosti grada i ukupne turističke ponude i usluge".

Nadalje predsjednik Škaričić navodi -  "Razlog smjena gradonačelnik Ivan Kovačić je pronašao u nelegalnosti pretodne skupštine, a koja je funkcionirala zadnjih nekoliko godina, i koja je prihvatila izvješće direktora za 2012.g. On je tu odluku poništio te nova skupština koja se formirala na brzinu i pod oklonostima veoma slabog odaziva članova po turističkim mjestima ne prihvaća direktorovo izvješće što postaje razlog njegove smjene".

Predsjednik omiškog HDZ-a je istaknuo kako se boji da je ovo samo početak ovakvih politički motiviranih smjena.  

Kao primjer neodgovornog ponašanja prema ovoj najvažnijoj gospodarskoj djelatnosti istaknuo je i činjenicu da u Turističkom vijeću Grada Omiša nema ni Damira Rogošića, vlasnika restorana Radmanovih Mlinica i Kaštel Slanice ni Andre Tomasovića najznačajnijeg hotelijera, vlasnika Hotel Plaža. Možda je razlog taj što s mnom „bivšim gradonačelnikom Ivanom Škaričićem“ ponekad popiju kavu.

Na novinarsko pitane da li je HDZ radio političke smjene, Škaričić je govorio da nije jer se HDZ rukovodio stručnošću i radnim rezultatima a ne politikom.

Kao dokaz naveo je da u gradskoj upravi niti jedan pročelnik, ni voditelj vlastitog pogona u trenutku zapošljavanja nije bio član HDZ-a, a ni kasnije jer to jednostavno nije bio uvjet, nego su uvjeti bili stručnost i radne kvalitete.

Na novinarsku tvrdnju da je HDZ 1991.god. postupio na isti način kod izbora direktora Peovice, odgovorio je, da je tada bio raspisan natječaj a danas o svemu odlučuje jedan čovjek koji nažalost provodi političko nasilje.

Povezani članci

Who's Online

We have 380 guests and no members online