Iz Regije..

Škaričić: Namaknite 12 milijuna kuna za dvoranu

Sportska dvorana OmišKomentirajući izjavu gradonačelnika Omiša Ivana Kovačiča da će grad Omiš umjesto ugovorenih 7,5 milijuna kuna za dovršetak nove sportske dvorane morati nabaviti još 14 milijuna kuna, bivši poteštat Ivan Škaričić odlučio se na pisanu izjavu u kojoj stoji kako aktualna gradska vlast ne govori istinu. - Nije točan iznos od 4,9 milijuna kuna navodno nenamjenski potrošenih od sredstava za izgradnju sportske dvorane. Naime, od uprihođenih sredstava trebalo je platiti i projektnu dokumentaciju u iznosu od 1.877.181 kuna, zatim vodni doprinos u iznosu od 1.241.720 kuna, zatim reviziju projekta u iznosu od 8302 kuna, što ukupno iznosi 3.169.893 kuna. Uz to, treba sagledati i druge troškove pripreme gradilišta do početka gradnje, a bit će još troškova izmjene projekta i naknadnih radova. Tako će omiška sportska dvorana koštati oko 40 milijuna kuna. Od toga je iznos od 27.802.000 kuna prethodna gradska vlast namakla prodajom male dvorane i većeg dijela poslovnih prostora - piše Škaričić ...

OMIŠ

Umjesto 7,5 milijuna za dvoranu, Grad sada mora platiti 14 milijuna! (2)

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija

Novoj gradskoj vlasti ostaje namaknuti oko 12 milijuna kuna  i projekt dovršiti, što će im, iskreno se nadam, poći za rukom - piše Škaričić, zaboravljajući kako je tijekom prezentacije projekta rekao kako će Grad u gradnji dvorane participarati s oko 7,5 milijuna kuna.

Kaznena prijava, koju će protiv njega podnijeti Ivan Kovačić, nije ga previše uznemirila.

- Ako je gradonačelnik izjavio da će tužiti svog prethodnika zbog pogodovanja ‘Viaduktu’, onda je očito da je zalutao na dužnost koju sada obnaša - zaključuje Škaričić.


Ivaniševiću  nagrada

Omiški Ribnjak urbanističko-arhitektonski je još 1994. godine osmislio splitski arhitekt Vjeko Ivanišević. Njegov je i projekt sportske dvorane koja se prostire na 6238 četvornih metara. Njegova Arhitektonska radionica ‘Centar’ bez natječaja je 2005. godine dobila posao projektiranja dvorane, za što joj je isplaćeno 1.800.000 kuna. A to je bio samo dio poslova koje je dobivao i odrađivao za 18-godišnje vladavine HDZ-a na ušću Cetine.

- Uf, teška mi pitanja postavljate. Davno je to bilo, tko će se svega sjetiti. Ipak, znam da natječaj nije ni bio potreban, jer sam dobio prvu nagradu na natječaju za uređenje čitavog tog kvarta - kaže Ivanišević.

Povezani članci

Who's Online

We have 133 guests and no members online