Zanimljivosti..

Razmišljanja o ljubavi

ljubavVelikim dijelom naši životi okreću se oko osobnih veza. Oni su izvor naše sreće i naših frustracija. Stoga smo u potrazi za načinom kako bismo mogli poboljšati kvalitetu naših odnosa s drugim dragim nam ljudima. ljubavSvatko od nas drugačije bi definirao riječ ljubav – netko bi govorio o razumijevanju i komunikaciji, netko o strasti, netko o sretanju sa srodnom dušom, netko o poštovanju. Naše slike i očekivanja oblikuju naša iskustva od najranijeg djetinjstva, puberteta pa i dalje. Naravno, tu su i slike i obrasci koje nam nameće današnje moderno društvo koje nam marketinški servira priču o vječnoj i sveobuhvatnoj, prvenstveno romantičnoj ljubavi. Usred svega toga znamo se naći prilično zbunjeni. Osim toga, teško nam je biti zadovoljni samima sobom – imamo osjećaj da ne udovoljavamo očekivanim i željenim standardima, da svi drugi prolaze bolje od nas – i naravno, nismo sretni radi toga. Imamo problema s vlastitim vrijednostima i samopouzdanjem. Koliko su naše veze uspješne ili ne, koliko smo zadovoljstva na tom planu postigli i što nas još čeka, kakav nam partner doista odgovara, što nam zaista treba da bismo postigli tu toliko željenu ljubavnu sreću? ...

Izvori: AstroVip, Ljubavje.com

Naši bliski odnosi baziraju se na slici koju imamo o nama samima i o slici koju imamo o svijetu koji nas okružuje. Mnogi od nas znat će reći da možemo voljeti nekog drugog u mjeri u kojoj zapravo volimo sebe.

Filozofski zaista prihvatljivo, no koliko to zaista možemo primijeniti u vlastitoj praksi, u vlastitom životu.

dječja ljubav

Mnogi od nas misle da nisu niti zaslužili da ih netko voli, da su nedostojni ljubavi. I čak kada su u prilici da ljubav dobiju i da budu u sretnoj vezi, to ne znaju niti prepoznati, niti prihvatiti ono što im se nudi.

Drugi su zaista, naše najbolje zrcalo – možemo vidjeti što se s nama zaista događa po tome kakvim osobama smo okruženi, kakve veze uspostavljamo.

Kada u nama više nema određene energetske vibracije, tada više niti ne privlačimo određeni tip osoba u naš život – niti smo mi zanimljivi njima, niti su oni zanimljivi nama.

ljubav

Kada se mijenjamo, mijenjaju se i naši odnosi. To zna biti zaista vrlo teško jer gubimo ljude i odnose koji su za nas zaista vrlo bitni, no možemo biti sretni jer je to znak da se mijenjamo.

Svi mi razmišljamo o ljubavi i pokušavamo je shvatiti, upoznati s raznih strana, definirati na razne načine. Portal Ljubavje (Ljubavje.com) za vječne romantike okupio je neke od najboljih ljubavnih citata svih vremena.

ljubav u doba kolere

Prenosimo Vam neke od njih ...

 
'Želiš li se izliječiti od ljubavi, prije svega izbjegavaj besposlicu. Ona te nagoni na ljubav; ona čuva ono što je učinila; ona je uzrok i hrana tomu zabavnu zlu... Ti koji tražiš kraj ljubavi ( ljubav se pred poslom povlači), posla se lati, i bit ćeš siguran'.
 
   Ovidije
 
'Zločin je mrziti djevojku koju si jednom volio; takav završetak priliči divljačnim duhovima. Dovoljno je biti ravnodušan: onaj ko mržnjom završava ljubav, ili još voli, ili će mu biti teško prekinuti'.
 
   Ovidije
 
'Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi'.
 
   Oscar Wilde
 
'U času smrti polagat ćemo ispit o ljubavi. Ako ga položimo, zauvijek ćemo se preseliti k Ljubavi'.
 
   Michel Quoist
 
'Ako volite svoje neprijatelje, otkrit ćete da duboko u korijenima ljubavi leži snaga oslobođenja'.
 
   Martin Luther King, Jr.
 
'Ma koliko bila okorjela nečija ćud, rastopit će se na vatri ljubavi. Ako se pak ne promjeni, to znači da vatra nije bila dovoljna jaka'.
 
   Mahatma Ghandi
 
'Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti'.
 
   Mahatma Ghandi
 
'Ljubav je najjača snaga koju sebi svijet može predstaviti, a istovremeno i najskromnija'.
 
   Mahatma Gandhi
 
'U žena je ljubav jednako često i kći i majka ljubomore'.
 
   Ludwig Brne
 
'Savršena ljubav doista je rijetka... Zaljubljeni uvijek moraju imati profinjenost mudrih, prilagodljivost djece, osjetljivost umjetnika, razum filozofa, smirenost svetaca, snošljivost učenjaka i snagu samopouzdanih'.
 
   Leo Buscaglia
 
'Ljubav je uvijek otvorenih ruku. Otvorenih ruku dopuštate ljubavi da dolazi i odlazi kako želi, slobodno, jer bi ona to ionako činila. Ako pokušate zarobiti ljubav, shvatit ćete da držite samo sebe'.
 
   Leo Buscaglia
 
'Kad čovjek ima ljubavi, nema straha'.
 
   Lao Tse
 
'Oduvijek je bilo da ljubav ne zna dubine svoje dok ne dođe čas rastanka'.
 
   Kahlil Gibran
 
'Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe'.
 
   Kahlil Gibran
 
'U ljubavi je sve dopušteno: lukavost, vještina, himba i prevara'.
 
   Jean de La Fontaine
 
'Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira'.
 
   Jayne Mansfield
 
'Ljubav je poput rata: lako ju je započeti, ali vrlo teško zaustaviti'.
 
   H. L. Mencken
 
'Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom'.
 
   H. L. Mencken
 
'Biti zaljubljen znači biti u stanju vječne anestezije'.
 
   H. L. Mencken
  
'Ljubav je proljetna biljka koja sve prožima nadom, pa čak i ruševine uz koje prijanja'.
 
   Gustave Flaubert

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online