Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole

Prijave djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk.god. 2023./2024. provoditi će se u razdoblju od 6. veljače do 16. veljače 2023. elektronskim putem na obrascu Prijava za predupis. Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole.
Školski obveznici su:
- djeca rođena od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017.,
- djeca kojima je za šk. god. 2022./2023. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole.
Iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2017. godine do 31. prosinca 2017. za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.
Dijete se prijavljuje za upis u školu prema prebivalištu/boravištu, odnosno upisnom području škole (matična škola) u kojoj se obavlja provjera spremnosti djeteta za upis (testiranje i liječnički pregled) sukladno dogovoru sa roditeljem.
Osnovna škola Jesenice ima program Produženog boravka za učenike od prvog do trećeg razreda. Više informacija o produženom boravku možete vidjeti ovdje.

Izvor: OŠ Jesenice Orij

Ako se dijete želi iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (želi produženi boravak, cjelodnevnu nastavu…) u postupku prijave prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Upisom djece iz drugih upisnih područja ne smije se narušiti optimalan ustroj rada škole i ne smije se onemogućiti upis obveznicima koji pripadaju upisnom području škole.

http://os-jesenice-dugirat.skole.hr/upis_u_prvi_razred

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online