Protiv poreza na nekretnine u nedjelju na splitskoj Rivi u 18.30 sati

Jedna bitka dobivena je time što su barem na trenutak shvatili da ovaj put neće ići tako lako i da bi im bilo pametnije ne dirati u osinjak. Ali rat ni izbliza nije dobiven. Harač nije otkazan, samo je odgođen. Mora im se nastaviti puhati za vratom. Mora im se pokazati da je dosta. Da su prešli sve granice. Dubrovnik, Rijeka i Osijek su već prosvjedovali. Na redu su Split (10. rujna) i Zagreb (21. rujna). U Splitu je prosvjed protiv poreza na nekretnine zakazan u nedjelju 10. rujna u 18:30 h na Rivi. Dođite. Mrdnite guzice. Važno je. Dođite zbog svog doma. Zbog svoje djedovine. Zbog svojih predaka. Zbog svojih unuka. Zbog svoje države. Ako se nećete boriti za svoj dom, za što ćete se boriti? Uđu li pijavice jednom u naše domove više ih nikad nećemo istjerati. Dosta je.

PROSVJED NA SPLITSKOJ RIVI

Protiv poreza na nekretnine u nedjelju u 18.30 sati

Piše: Bernard Jurišić

Simpatično je gledati svu tu silu uhljeba, podguzina, korumpiranih "stručnjaka" i "novinara" koji se svim silama upinju uvjeriti nas da smo budale. Gledati kako se trude banalizirati, zavaditi i diskreditirati one koji javno istupaju protiv poreza na nekretnine i uvjeriti nas da ćemo imati više ako nam država više uzme. Ni Grunf se ne bi posramio te "argumentacije".
Simpatično je vidjeti koliko nas političari "poštuju" i što misle o našoj inteligenciji. Pa umjesto slušanja želje naroda i odustajanja od novog harača računaju kako će biti dovoljno tek upakirati govno u ukrasnu foliju i promijeniti mu ime. Jer svi smo glupi i nećemo govno prepoznati ako ga drugačije nazovu.

Simpatično je kako se upinju tumačiti da je porez na nekretnine nužan zbog "škola, vrtića, bolnica". I što naprave dok vam to pričaju? Izgrade školu, vrtić, bolnicu? Ne, nego sebi povećaju mirovine. Zar zaista postoji netko toliko glup i naivan da misli da će novac od poreza na nekretnine ići za opću korist?

porezi

Simpatično je da i dalje ne pokazuju ni najmanju namjeru srezati svoje troškove, rastjerati uhljebljene stranačke i rodijačke žohare, smanjiti bolesno visoke plaće i privilegije nagomilanih 11.000 (!!!) profesionalnih političara, župana, gradonačenika, pročelnika, načelnika, savjetnika, birokrata i još na desetke tisuća izmišljenih radnih mjesta i štetočina koji poput tumora ubijaju svaku bolju budućnost ove zemlje. Zamislite samo koliko se škola, vrtića i bolnica može izgraditi ili modernizirati samo da se njihov broj, njihove plaće i njihove beneficije smanje bar za 30%?

Simpatično je kako im je uvijek jedino rješenje da mi građani novim porezima, nametima, haračima, našim stanovima i djedovinom plaćamo njihove nedodirljive plaće, privilegije i povlaštene mirovine, njihov luksuz i rastrošnost, njihove pogreške, neodgovornost, neznanje, korumpiranost, bahatost, kriminal i bezobrazluk. Zamislite koliko bi se toga moglo napraviti kad bi počeli malo uzimati i sebi, a ne uvijek i isključivo nama.

Simpatično je kako nas pokušavaju uvjeriti da se "ništa neće promijeniti" i kako će "porez samo zamijeniti komunalnu naknadu". A onda vidite da ćete već u prvoj kalkulaciji plaćati više. A onda čujete kako najavljuju da će se kroz dvije godine planirani prihod od tog harača udvostručiti. I zatim svake godine dalje rasti. Što mislite kako?

Simpatično je kako lažu da se "ništa neće promijeniti" time što se komunalna naknada, namjenski prihod koji se smije koristiti isključivo za komunalne potrebe, pretvara u porez. U nenamjenski prihod koji se može koristiti i za nove plaće i za nove uhljebe i za nove terence i za nove mutne nabave i za nove legalizirane pljačke ove države.

Simpatično je kako prešućuju činjenicu da vam zbog duga za komunalnu naknadu nitko ne može oduzeti vašu nekretninu. A zbog duga za porez na nekretnine može.

I hoće.

Jedna bitka dobivena je time što su barem na trenutak shvatili da ovaj put neće ići tako lako i da bi im bilo pametnije ne dirati u osinjak. Ali rat ni izbliza nije dobiven. Harač nije otkazan, samo je odgođen. Mora im se nastaviti puhati za vratom. Mora im se pokazati da je dosta. Da su prešli sve granice.

Dubrovnik, Rijeka i Osijek su već prosvjedovali. Na redu su Split (10. rujna) i Zagreb (21. rujna).

U Splitu je prosvjed protiv poreza na nekretnine zakazan u nedjelju 10. rujna u 18:30h na Rivi.

Dođite. Mrdnite guzice. Važno je. Dođite zbog svog doma. Zbog svoje djedovine. Zbog svojih predaka. Zbog svojih unuka. Zbog svoje države. Ako se nećete boriti za svoj dom, za što ćete se boriti?

Uđu li pijavice jednom u naše domove više ih nikad nećemo istjerati.

Dosta je.

vjerodostojno

Povezani članci

Who's Online

We have 438 guests and no members online