Iz Regije..

Omiški izviđači u zvjezdarnici

U subotu 4. siječnja, zvjezdarnicu na Mosoru posjetila je skupina članova udruge izviđača "Omiš". Udruga broji osamdesetak članova, od čega je u Zvjezdano selo Mosor je došla njih skoro polovica. Kako u programu te izviđačke udruge postoji i vještarstvo "Zvijezde i sazviježđa", mladi su Omišani odlučili posjetiti našu zvjezdarnicu kako bi se što bolje upoznali s tematikom...

Izviđači u pohodu na zvijezde

 Izvor: Zvjezdano selo Mosor

Pod vodstvom načelnice udruge Ines Kadić, mali su izviđači odradili uvodna predavanja o svemiru, poslušali stručno predavanje o Sunčevom sustavu koje im je održao astronom-animator Zvjezdanog sela Zoran Knez, ali i na praktičan način provjerili znanje stečeno na predavanjim, i to izradom umnih mapa, plakata i kvizom o zvijezdama, svemiru i Sunčevu sustavu.

Kako je ružno vrijeme nažalost onemogućilo promatranje neba, astronom-animator je samo iskoristio priliku ukratko upoznati izviđače s izgledom velike kupole i teleskopom u njoj, te načinom na koji se iz nje vrše promatranja. Posjet Omišana zvjezdarnici je okončan u nedjelju prijepodne.

Povezani članci

Who's Online

We have 366 guests and no members online