Pobjeda španjolske kreacije i igre

španjolska osvojila i svjetsko prvenstvoIspala je to klasična priča cijelog prvenstva! Španjolci su dugo kombinatorikom lomili otpor Nizozemske sve dok ga nisu "slomili". Dogodilo se to tek u drugom produžetku, u 116. minuti. Prethodno je Nizozemska pružala i više nego solidan otpor koji je bio izmiješan s povećanom mjerom grubosti. Jer, pljuštali su žuti kartoni kod Nizozemaca na sve strane, samo su tako mogli zaustaviti razigrani srednji Španjolaca koji je bio i njihov najveći adut na ovome natjecanju. Španjolci su u ovoj finalnoj utakmici pristupili igri, napadu i kreaciji, Nizozemci su se oslonili na grubost i protunapade. Iako na takvu igru imaju puno pravo, jer to je možda i jedini lijek za španjolsku dominaciju u posjedu lopte, uvijek je lijepo kad trijumfira onaj koji traži napad i nudi kreaciju, maštu. Španjolska na ovome prvenstvu nije bila efikasna, postigla je tek osam golova, no bila je superiorna u elementima nogometne igre koji svi treneri smatraju najbitnijim. U napadu i posjedu lopte. Opet, čudila je tijekom cijelog prvenstva takva španjolska neefikasnost, unatoč dobroj igri. Po jedan gol postignut u gotovo svakoj utakmici bio je dovoljan za naslov svjetskih prvaka. Što pokazuje kakav je danas moderan nogomet ...


FURIJA!

Pobjeda španjolske kreacije i igre

Nizozemska je izgubila svoj treći finale, Španjolske dobila prvi koji je uopće dosegla.

Piše: Andrija Kačić-Karlin / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Ako su Nizozemci u prethodna dva navrata izgubili finala protiv Zapadne Njemačke i Argentine, 1974. i 1978. godine, spletom nesretnih okolnosti, sad je španjolski trijumf apsolutno zaslužen.

Strijelac odlučujućeg gola u finalu bio je Andres Iniesta, sjajan vezni igrač kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svijeta. Zapravo je to lijep završetak svjetskog prvenstva, pobijedili su najbolji, a gol odluke dao je najbolji!
 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 428 guests and no members online