Iz Regije..

Kreševo Polje: balote ili nogomet?

Malonogometno igralište u Kreševu Polju podijelilo je selo. Balote ili nogomet, pitanje je sad. Priča, koju je za Slobodnu Dalmaciju napisao Mladen Nejašmić, počinje ovako nekako.. Ne tako davne 1986. godine prilikom asfaltiranja tada dijela državne ceste Šestanovac – Blato na Cetini, mještani Kreševa Polja uredili su malonogometni teren na Čaušluku, koji je naposljetku i asfaltiran. Radosti nigdje kraja. Igralo se, organizirali su se turniri, razne fešte, dočeci Nove godine i sve je išlo svojim tijekom. Selo puno mladosti i djece, polako odumire ili se barem tako činilo dok nije zaiskrilo između boćara i mladih obitelji tog kraja.
A zašto je zaiskrilo? Općepoznato je da Boćarski klub "Šestanovac", nema svoje terene i da pripremna i domaćinska nadmetanja igra u Omišu. Da bi se tom seljakanju stalo na kraj u samo dva dana šestanovački balotaši dobili su teren, i ne samo jedan već četiri, i to na malonogometnom igralištu u Kreševu Polju! Diglo se potom na noge gotovo pa cijelo selo, prvenstveno mlade obitelji, koje su se okupile na prosvjednom skupu. 
-  Ma ko se to pametan sitio da baš tu naprave boćalište. Samo na području Kreševa ima dvanaest zogova za balote, a samo jedno igralište i sada su i njega uzurpirali, pa di to ima – vrti glavom Mate Kovačević.

Izvor: Slobodna Dalmacija

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/572376/pobuna-u-malom-mistu-u-zaleu-splita-zbog-balota-djeci-uzeli-jedino-igraliste-u-selu-roditelji-ogorceni-sve-su-to-slipci-koji-ne-vide-ispred-sebe-zbog-takvih-nas-ima-sve-manje

Povezani članci

Who's Online

We have 344 guests and no members online