Iz Regije..

Omiš i Poljica: Ivan Kovačić pobjedio u prvom krugu

Ivan Kovačić i službeno je omiški gradonačelnik. Kovačić je dobio 59,56 posto glasova, HDZ-ovac Mijo Mimica 31,6 posto, HSP-ovac Miljenko Vukasović 4% i SDP-ovac Ivan Kovo 3%.čime je Kovačić pobjedio već u prvom krugu prijevremenih izbora u Omišu. Njegova nezavisna lista za Gradsko vijeće imati će 9 vijećnika (48,77 posto osvojenih glasova) i činiti će većinu u novom sazivu. Lista koju predvodi HDZ imati će 6 vijećnika (34,22%), HSP jednog vijećnika (10,81%) baš kao i SDP s partnerima (6,20%). - Ovo je snažna poruka svima da narod zna razaznati one koji rade za njih od onih koji rade isključivo u svom interesu. Jako sam sretan i iskreno se zahvaljujem svakom glasaču. Sretan sam jer sada imam priliku u iduće dvije godine raditi na projektima koje smo obećali i tako pokazati ljudima da nisu svi političari isti - kratko je za Slobodnu Dalmaciju izjavio Ivan Kovačić dok se probijao među stotinama pristaša na Fošalu...

PRIJEVREMENI IZBORI

Ivan Kovačić i nezavisna lista pobijedili u Omišu

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Kovačićevi zamjenici i dalje će biti Ivo Tomasović i Stipe Mekinić. Posebno je zanimljivo da je Kovačić pobijedio i u većini mjesta omiškoga zaleđa, koja su se do sada smatgrala utvrdom HDZ-a.

Šok nisu mogli skriti u stožeru HDZ-a u kojem je, sasvim logično, vladala pomalo komorna atmosfera. U stranačkim prostorijama okupilo se tek dvadesetak simpatizera koji nisu mogli skriti razočaranje dok su stranački promatrači javljali loše vijesti s terena.

REZULTATI IZBORA ZA GRADONAČELNIKA

REZULTATI IZBORA ZA GRADSKO VIJEĆE

-  Rezultati izbora su iznenadili i mene i stranku. Moram priznati da smo očekivali pobjedu u prvom krugu, ili barem da će drugi krug dati pobjednika. Kovačić preuzima odgovornost nad gradom, nadamo se da će raditi projekte dobre za Omiš, a svaki dobar projekt će HDZ podržati - prva je reakcija Mije Mimice.

Novi sastav Gradskog Vijeća je sljedeći:  Ivan Kovačić, Ivan Barišić, Zvonko Močić, Zorica Terzić, Sanja Ilić, Nikola Tijardović, Rina Marušić, Simona Jurjević, Tonči Stanić (Nezavisna lista Ivana Kovačića), Mijo Mimica, Petar Kaćunko, Zrinka Stella, Ivan Škaričić, Milivoj Juričić, Krešimir Markovina (HDZ-ova koalcija), Miljenko Vukasović (HSP) i Ivan Kovo (SDP). S obzirom da Ivan Kovačić preuzima gradonačelničku funkciju, u Vijeću će ga vjerojatno zamijeniti deseta osoba s njegove liste Lovrenka Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 219 guests and no members online