Novo naličje politike?

Ivan Kovačić i Marijana Puljak

Ko bi rekooo čuda da se deseeee?! Halide moj, vlast preuzimaju ili su joj blizu neki sasvim različiti ljudi! U Splitu je to Marijana Puljak, koja, zamislite, inzistira na principima u politici, u Omišu Ivan Kovačić što svakim novim danom razgrće Škaričićevu komušinu, a u Metkoviću gradonačelnik Božo Petrov.  Puljak je dala do znanja Baldasaru da njezini neće dizati ruke kako kome padne na pamet, već samo kad to smatraju uputnim.  Kovačić, unatoč činjenici da HDZ i dalje ima većinu u Gradskom vijeću Omiša, ne posustaje u razotkrivanju dubioza koje mu je ostavio imenjak Škaričić. Petrov, svjestan da su gradski prihodi manji od rashoda, odlučio je sebi i zaposlenicima grada srezati plaće na minimalac i građanima poručiti - ovako dalje više ne može!... piše Saša Ljubičić na stranicama Slobodne Dalmacije ...

KAKO NAM JE INTERNETOM DOPLOVILA NADA

Ivan Kovačić, Marijana Puljak i Božo Petrov - djeca Facebook evolucije ili novo naličje politike!

Piše: Saša Ljubičić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Ono što je propustio napraviti Milanović nakon pobjede na parlamentarnim izborima - bolne reforme nužne za povratak pacijenta iz komatoznog stanja na javu - učinio je mladi Petrov, i to mu nitko razuman ne može zamjeriti; dapače, ukaže li se do kraja mandata svjetlo na kraju tunela, ponovno će slaviti - hoćete li se kladiti?

Kuna u tuđem džepu

Metkovci su svjesni situacije i prazne vriće koju im je gorostasni Jambo ostavio, kao i toga da se mogu pokriti onim što imaju, a opozicija na čelu s Gabrićem da Hercegovci nisu zainteresirani za izbore preko granice i da ih se više ne da namamiti na biračke kutije prijavljivanjem na lažnoj adresi, koje znači benefite poput porodiljnih naknada ili socijalne pomoći.

Tako je počela katarza, jer neki novi ljudi inzistiraju na transparentnosti i onome da dva i dva, unatoč inflaciji, nisu pet, a da bi kuna viška završila u džepu kvazipolitičara i nazovipoduzetnika.

Ivan Kovačić, Marijana Puljak i božo Petrov

Puljak je dala do znanja Baldasaru da njezini neće dizati ruke kako kome padne na pamet, već samo kad to smatraju uputnim. Gradonačelnik se čudi što Puljak tako tvrdoglavo inzistira na principima, ali, Bože moj, i to netko mora raditi, a to će birači prepoznati i nagraditi siti lijevo-desnih domunđavanja.

Nakon što je Baldasar, koji vlada uz pomoć Anđelke Visković, obznanio da će se ona javiti na javni natječaj za mjesto pročelnika, prva asocijacija na tu informaciju bila je - farsa!

Čemu se, dakle, javljati na natječaj kad ti je gradonačelnik poručio da će se na njega javiti i njegova tiha koalicijska partnerica, koja mu je na izborima pomogla svladati najljućeg protivnika, bivšeg joj šefa Željka Keruma i tako mu servirati pobjedu na pladnju?

Je li onda očekivati da Visković neće proći na natječaju za mjesto pročelnice? Ha, ha, ha... Mo’š mislit šta neće.

Ili ovo sa Žužulima. Godinama traje spor s Gradom oko nekretnina pod Turskom kulom, i tek što je u Banovinu ušla SDP-ova garnitura, Parkom skojevaca poteklo je med i mlijeko; sve se u čas izdogovaralo, vuk sit, koze na broju, samo je “šarplaninac” Vlašić režao, pa mu bacili kost tek tako da zaveže i ne budi selo.

Kromanjond

A to što se javljaju pojedinci koji su spremni dokinuti to “seljačko varanje na vagi”, to što Petrov, Kovačić i Puljak guraju neku novu priču, signal je da bi se i na nacionalnoj sceni mogli dogoditi tektonski poremećaji, jer je nakon slučaja Perković i Milanovićeva šupljeg govora u Saboru posve jasno da Vlada ne može svladati krizu, a da joj je alternativa u Karamarkovu HDZ u koji krije gospodarski program (ili ga uopće nema?!) nikakva.

Ivan Kovačić, unatoč činjenici da HDZ i dalje ima većinu u Gradskom vijeću Omiša, ne posustaje u razotkrivanju dubioza koje mu je ostavio imenjak Škaričić.

Na vrlo konkretnim stvarima, Kovačić građanima prezentira po kojem je dogovorno-partijskom modelu funkcionirala Škaričićeva vlast, koja je u 21. stoljeću, umjesto pisanih i pred javnim bilježnikom ovjerenih ugovora, poštovala usmene sporazume, kao da smo u prvobitnoj zajednici, a u pećinama po omiškoj Dinari žive nepismeni kromanjonci.

Sudeći po onome što čitamo u izvještajima o Škaričićevoj eri u kanjonu Cetine, birače se tako i tretiralo, dok dugovječni gradonačelnik nije pobijeđen zahvaljujući Facebook evoluciji, a kao njezina žrtva srušio se i Jambo, a Puljak uspela u Gradsko vijeće Splita.

Njezina lista s četiri asa mogla bi imati ključnu ulogu u Banovini kad je u pitanju najveći gradski resurs - Žnjanski plato i s tim zadatkom treba ići na počinak i s njim se ustajati! Je li tako, Marijana?

Povezani članci

Who's Online

We have 328 guests and one member online

  • admin