Predizborni primitivizam doživio je svoj vrhunac u - Omišu

Ljudski primitivizam, poznato je, ne poznaje granice. Poglavito u predizborno vrijeme. Ipak, akcija koju su pod okriljem noći izveli simpatizeri Ivana Škaričića - prvoga čovjeka omiškoga HDZ-a i najdugovječnijega gradonačelnika u državi koji se upravo utrkuje kako bi dobio i peti mandat - nadmašila je i najprimitivnija nadanja lokalnih primitivaca.. HDZ-ovu gradonačelniku Škaričiću ozbiljno prijeti poraz u drugom krugu, pa njegov stožer ne bira sredstva da ocrni nezavisnog kandidata Ivana Kovačića kojeg je podržala kompletna oporba, od SDP-a do HSP-a ...

OMIŠKI HDZ-OVCI PROTUKANDIDATA USPOREDILI S RATNIM ZLOČINCEM

Predizborni primitivizam doživio je svoj vrhunac u - Omišu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Uopće ne sumnjamo da će u svijetu primitivizma ova diverzija zadobiti kultni status, te se prenositi s koljena na koljeno kako bi nasljednici današnjih primitivaca, znanih i kao primitivaca nad primitivcima, na vrijeme shvatili da se s kvalitetnim primitivizmom, kao najefektnijim aktivizmom, valja upoznati od malih nogu.

primitivni letakPrimitivci u stožeru Ivana Škaričića  - i stranke koja ušćem Cetine vlada već 18 godina - potrudili su se u noć s četvrtka na petak u poštanske sandučiće diljem grada i okolnih sela ubaciti primitivne letke - primitivne i u fomi i u sadržaju - na kojima su nacrtane karikature najglasnijih lokalnih oporbenjaka.

Posebno se, pri tome, ističe primitivni crtež koji bi trebao predstavljati Ivana Kovačića, Škaričićeva protukandidata u drugom izbornom krugu i čovjeka koji nipošto ne pripada primitivnome miljeu iz kojega se regrutiraju najodaniji HDZ-ovi primitivci.

Popratni tekst, primitivan do te mjere da i najpovršnijim primitivcima sline cure kad ga čitaju, uspoređuje Ivana Kovačića s Milanom Babićem, osuđenim ratnim zločincem i opasnim primitivcem koji je početkom devedesetih predvodio srpske pobunjenike u agresiji na Hrvatsku.

Babić je, sugerira primitivni autor primitivnoga letka, zubar baš poput Kovačića, no to im, veli ovaj strip-primitivac, nije jedina sličnost. Drugu sličnost nije ni trebao napisati, jer ionako zadnjih dana čitav primitivni dio grada Kovačiću prebrojava krvna zrnca i po rodoslovlju mu traži pretke 'krive' vjere, pa je i najtupastijim primitivcima - u stručnoj terminologiji poznatijima kao debilima i kretenima - jasno što se misli kad se kaže da su slični.

Policija, naravno, nije reagirala. Ne znaju koga bi tražili, a primitivci se, je li, sami ne znaju potpisati. Nije reagirao ni Ivan Škaričić. Umjesto da se ogradi od primitivaca iz svojih redova i pokaže kako i primitivci mogu evoluirati, on je slavodobitno zašutio. U nedjelju je, naime, samo postotak bitan, a već od ponedjeljka, rezoniraju primitivci, bit će sve po starom.

Profesija nalaže uzimanje izjava. Od Škaričića posebno. Ovaj put - oprosti cijenjeni čitatelju - profesiju ćemo zanemariti. Gadljivo je, naime, s primitivcima imati posla.

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online