Duhovna obnova u Omišu

dr. fra. Ante VučkovićU organizaciji Caritasa omiških župa sv. Mihovila i sv. Petar – Priko od 11. do 13. studenog održala se duhovna obnova pod geslom "Uđi u radost gospodara svoga" (Mt. 25,23b). Voditelj obnove je bio dr. fra Ante Vučković, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. - Od početka do kraja Isusov je život bio za nas, dao nam je sve svoje i mi zato možemo živjeti, mi živimo od onoga što je Isusovo - kazao je dr. Vučković poručivši svima da dijele dobrotu ...

Duhovna obnova u Omišu

Izvor: Omis-info.com

crkva u OmišuU prepunoj župnoj crkvi Sv. Mihovila u Omišu dr. Vučković je naglasio kako je naš odnos s Bogom onaj u kojemu čovjek na poseban način mijenja svijet. Naš je zadatak doći u dodir s Božjom riječi. I vrijeme treba mjeriti intenzivnošću tog odnosa, a ne satima.

Citirajući Sv. Augustina iz "Ispovijesti", izdvojio je njegov zaziv "Bože povedi me u moju nutrinu...", posebno se osvrćući na tekst evanđelista Luke koji govori o Isusovoj muci i događajima na Golgoti. (Lk 23,32-48).

Bog nas poziva živjeti bez predrasuda, kušati život, nutarnjom snagom uma i mašte ući u događanje, doći na Golgotu, stati ispod križa, razmišljati o patnji i na kraju spoznati kako patnja ne spašava – Bog spašava. Isus je htio poručiti ljudima da ih voli, čak i ako ga ubiju. Od početka do kraja Isusov je život bio za nas, dao nam je sve svoje i mi zato možemo živjeti, mi živimo od onoga što je Isusovo, kazao je dr. Vučković poručivši svima da dijele dobrotu.

Duhovna obnova

Povezani članci

Who's Online

We have 466 guests and no members online