Shift: Splitska IT konferencija u svibnju okuplja 500 informatičara

Shift conferenceOko 500 sudionika  iz informatičkog svijeta trebalo bi se okupiti u Splitu od 22. do 24. svibnja na skupu Shift Conference, koji je novo izdanje lanjskog, prvog Startup Live Splita, pod novim imenom. Konferencija predstavlja mlade inovatore iz svijeta informatičkih tehnologija. Uz prezentaciju novih startup ideja, te radionice, predavanja i motivacijske govore svjetski poznatih predavača, ove će godine Shift Conference imati i zabavni dio programa s turističkom "ekstenzijom" ...

SHIFT CONFERENCE

Splitska IT konferencija u svibnju okuplja 500 informatičara

Izvor: Slobodna Dalmacija

Organizatorima iz splitskih tvrtki Procedo, Profico i Locastic nakana je da ovo bude jedna od najvećih tehnoloških konferencija u Hrvatskoj, poput WinDaysa i IBM Foruma, a svakako najveće događanje ikad održano u nas vezano za inovativne startup projekte.

Shift conference

Agilni organizatori ne boje se vlastitih ambicija, pa odvažno najavljuju:

– Ovom konferencijom želimo Split pozicionirati kao nezaobilaznu točku na svjetskoj karti informatičke industrije, inače najbržerastuće poslovne industrije na svijetu.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s konceptom IT startup konferencije, ove godine želimo izići iz konzervativnih poslovnih okvira ovakvih događanja i napraviti konferenciju koja će postati splitski Cannes IT industrije.


Predstavljeni govornici

Prije dva dana Shift Conference objavila je prvu skupinu od pet govornika koji će nastupiti na pozornici u Splitu, kojom dokazuje da i te kako ima temelja za ovakve ambicije.

Njezin je cilj da postane snažni međunarodni brend, a za to – vele organizatori – nema boljeg načina nego da dovedu najbolje moguće govornike iz cijeloga svijeta.

Dakle, zasad je potvrđeno da će kao predavač, ali i mentor mladim inovatorima iz IT industrije sudjelovati Jesse Thomas, predsjednik Uprave i osnivač JESS3, kreativne agencije specijalizirane za vizualizaciju podataka, strategije društvenih medija i vizualno pripovijedanje. Hvaljen od Mashable.com kao jedan od “najvrućih” web dizajnera, izgradio je tvrtku koja kreira magiju, i to za klijente kao što su NASA, Facebook, Google, Intel i Twitter.

Dolazi i Ricardo Sousa, osnivač i producent SWITCH konferencije, koju je časopis “Wired” nedavno prozvao jednom od TOP 10 tehnoloških konferencija u Europi, te inicijator “The Movement for Change in Education”, pokreta koji se nada promijeniti okružje obrazovanja u zapadnoj Europi, staviti naglasak na poduzetništvo mladih, kao i na važnost vlastitog “brendiranja”.

Na Shift Conference gostovat će i Bryan Calhoun, koji radi na digitalnoj strategiji i poslovnom razvoju za Blueprint Group, kompaniju kojoj je posao manadžment za svjetske glazbene zvijezde kao što su Kanye West, Lil Wayne, Nicky Minaj ... Calhoun je u glazbenoj industriji više od 20 godina, u različitim područjima poslovanja, od promocije i marketinga do razvoja poslovanja, a odnedavno je i VP za nove medije i odnose s javnošću u SoundExchangeu.

Još jedan od govornika je Michele Neylon, osnivač i predsjednik Uprave Blacknight Internet Solutions Ltd, tvrtke specijalizirane za hosting i registraciju domena. Aktivno sudjeluje u internetskoj i ICT industriji u Irskoj te u nekoliko open source projekata.

Za kraj, od dosad poznatih sudionika tu je i Mike Butcher, europski urednik za TechCrunch, najjači svjetski portal za informatičke startup projekte i organizator najjače konferencije na kojoj se oni predstavljaju diljem svijeta.

Osim toga, Butcher je uključen i u projekt kojim se europski poduzetnici iz područja IT-ja povezuju s investitorima, pod nazivom TechHub, prvotno u Londonu. Dugogodišnji je novinar koji je pisao za “Financial Times”, “Guardian”, “Times”, “Daily Telegraph” i “New Statesman”.

On će na SHIFT konferenciji sudjelovati kao predavač, ali i član žirija za dodjelu nagrade najboljim mladim inovatorima. A oni će, očito, osim što će predstaviti svoje inovativne projekte, imati priliku na vlastitom pragu učiti od najboljih u svijetu.

Povezani članci

Who's Online

We have 650 guests and no members online