DUMP: Naučite programirati

DUMPUdruga mladih programera "DUMP" iz Splita, prošlog je četvrtka u inovacijskom centru na FESB-u, napravila još dva značajna koraka u realizaciji svojih ciljeva, a to su potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu s Microsoft Hrvatska i najava početka novog ciklusa predavanja pod naslovom "Škola osnova programiranja 2010". Predavanja su osmišljena s ciljem da se mladima približi svijet programiranja i da ih se zainteresira za daljni rad i napredovanje na ovom području. Novi ciklus besplatnog "ulaska" u svijet programiranja započinje 23. listopada 2010. i sastojat će se od 5 predavanja ...


BESPLATNA ŠKOLA PROGRAMIRANJA ZA MLADE NA FESBU (OTVORENA JE I ZA SVE UZRASTE)

Naučite programirati

Izvori: DUMP.hr, Slobodna Dalmacija, Kastela.org

Dump predavanjaOve godine DUMP-ovci uvode i koncept radionica, pa će se tako uz 5 predavanja subotom održati i 5 radionica nedjeljom  s ciljem primjene naučenog sadržaja s predavanja.

Kroz predavanja će se govoriti o osnovnim konceptima iz programiranja kao što su: varijable, upis-ispis, if-else, petlje, nizovi, funkcije... Radionice će se održavati za ograničen broj ljudi i na njima će se na računalima raditi zadaci vezani za sadržaj na predavanjima.

Uz to polaznici će dobiti osnovno znanje iz programskog jezika C++ te će biti sposobni napisati jednostavnije programe u najraširenijem programskom jeziku današnjice.

Predavanja:

- Uvod u C++   23.10.2010.
- Logički operatori   30.10.2010.
- Petlje   06.11.2010.
- Kolekcije   13.11.2010.
- Funkcije   20.11.2010.


Ovakav ciklus DUMP-ovcu su odlučili održati početkom svake školske godine, tako da nove generacije dobiju priliku upoznati se sa zanimljivim svijetom programiranja i graditi svoje znanje dalje tijekom školske godine.

Predavanja su, kao i uvijek kad ih organizira DUMP, u potpunosti besplatna i nisu usmjerena nekom određenom uzrastu.

Za sudjelovanje na predavanjima nije potrebno nikakvo predznanje iz programiranja, dovoljna je spremnost i želja za učenjem, otkrivanjem novog i druženjem, kažu mladi Splitski informatičari.

Za dobar dio svojih aktivnosti DUMP je do sada imao potpunu  podršku FESB-a, a ubrzo se tome pridružio i Microsoft Hrvatska s kojim se suradnja nastavila i otvaranjem Microsoft inovacijskog centra u Splitu, čime je DUMP dobio prostor za rad na razvoju svojih projekata.

Dump predavanja

Ova udruga koja okuplja mlade ljude pune entuzijazma, koji žele drugima podijeliti svoja znanja i iskustva s informatičkih natjecanja i iz poslovnog svijeta, nastala je s ciljem okupljanja darovitih srednjoškolaca i studenata koji imaju interes za programiranje te stvaranja okoline u kojoj će ti mladi dijeliti znanje i stjecati napredne vještine iz programiranja i srodnih tema.

Do sada su, njih osmero, od koji je sve krenulo, ostvarili zavidne rezultate na ovom području kao primjerice prva mjesto na hrvatskom Imagine cupu 2007. i 2008. te na Web Start Contestu, drugo mjesto na Imagine cupu 2009.,

Posebno zanimanje stručnjaci i javnost pokazali su za njihov projekt vezan uz stakleničku proizvodnju "Think Green", kojim su osvojili 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2010. i plasirali se među top 12 projekata na svjetskom Imagine cupu.

Naučite programirati

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online