Ministar Marić o turističkom projektu u Dugom Ratu

Šef državne imovine, ministar Goran Marić, izjavio je prošlog tjedna za Slobodnu Dalmaciju da je s investitorom “Projekt uvala” - koji bi ulagao na prostoru bivše dalmatinske tvornice ferolegura u Dugom Ratu - sve dogovoreno još prošle godine, ali da investitor mora dogovoriti nagodbu sa splitskim Državnim odvjetništvom.
Riječ je, podsjetimo čitateljstvo, o lanjskoj Vladinoj odluci o načinu rješavanja spornih imovinsko-pravnih odnosa na platou bivše tvornice ferolegura “Dalmacija” u Dugom Ratu sklapanjem sudskih nagodbi i prodajom zemljišta (tzv. javno dobro) koje je predmet sporova, na prijedlog splitskog DORH-a. Prema nagodbi, investitorova tvrtka "Projekt Uvala" isplatit će RH naknadu za eksploataciju mineralnih sirovina od oko 25 milijuna kuna (kazna tvrtki za nezakonito eksploatiranje ferokroma iz troske, koje je obavljano na prostoru tvornice proteklih godina), a RH će tvrtki prodati još 31.418 kvadrata tvornice po cijeni od 115 eura po četvornome metru. Jednako tako će “Projekt Uvala” od tvrtke Croatia osiguranje kupiti 2.792 četvorna metra po istoj cijeni kao i zgradu stanice za tehnički pregled na toj lokaciji, s tim da Croatia osiguranje odustane od svojeg zahtjeva u tom sporu.
Britanski vlasnici tvrtke "Projekt uvala" posljednjih su godina najavljivali 300-ak milijuna eura ulaganja u veliki turistički kompleks "Korenat Point Resort" u Dugom Ratu. Valjda će, nakon još nekoliko sesija sastančenja i dogovoranja, napokon dobiti i priliku da ga realiziraju..

MB, foto: Maja Stojić

Šljaka u Dugom Ratu

Šljaka u Dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 212 guests and no members online