Ugovor pogoduje investitoru

kupoprodajni ugovorNakon što je ministar Branko Bačić za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako ne zna tko je potpisao kupoprodajni ugovor s Britancima, iz “Landmarka” su nam, na našu zamolbu, dostavili taj “zagubljeni” dokument ovjeren 21. lipnja 2006. godine. U ime Republike Hrvatske paraf je stavio stečajni upravitelj Tvornice ferolegura u stečaju Vedran Šeparović, dok su drugu stranu, “Landmarkovu“ tvrtku “Projekt uvala“, zastupali članovi Uprave Željko Raguž i Ruddy Nicholas Mark.U čitavoj priči najzanimljiviji je članak šesti u kojem eksplicitno stoji kako prodavatelj kupcu ustupa pravo korištenja odložne troske, pomorskog dobra i operativne obale. I to je sve što se spomena troske tiče, dok o obvezama investitora nema ni riječi ...


"PRONAĐEN" KUPOPRODAJNI UGOVOR

Ugovor pogoduje investitoru

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Na uvid smo dobili i sanacijski program koji je svojim rješenjem od 17. studenoga 2009. odobrilo Ministarstvo zaštite okoliša (potpis državnoga tajnika dr. Nikole Ružinskog), a iz kojega je razvidno kako su sva mjerenja kakvoće tla i zraka pokazala da opasnosti za okoliš i zdravlje ljudi - nema.

Posebno se poglavlje odnosi na navodnu radioaktivnost i kancerogenost dugoratske šljake, točnije kroma, što su 1989., 1997. i 2007. svojim laboratorijskim nalazima demantirali stručnjaci s Instituta za medicinska ispitivanja. Štoviše, izdano je rješenje prema kojemu se ta šljaka bez rizika može može koristiti kao građevinski materijal što su mještani Dugoga Rata i okolnih mjesta godinama i činili.

dio kupoprodajnog ugovora

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online