"Projekt uvala' je u Dugom Ratu radila i nakon zabrane

radnici ColligaTvrtka "Projekt uvala" je počela sa zabranjenim radovima na sanaciji terena na području bivše tvornice "Dalmacija" u Dugom Ratu, pa su inspektori 4. kolovoza morali zapečatiti strojeve. Investitor ni tu mjeru nije poštovao, već je skinuo pečat i nastavio s radovima. Zbog toga su strojevi 9. kolovoza opet zapečaćeni u nazočnosti policajaca, a HEP je isključio struju, pojašnjavaju iz Ministarstva ...


MINISTARSTVO GRADITELJSTVA I ZAŠTITE OKOLIŠA

INVESTITOR NA SANACIJI ZEMLJIŠTA BIVŠE TVORNICE NIJE POŠTOVAO PROPISE RH

"Projekt uvala" je u Dugom Ratu radila i nakon zabrane

Piše: Gordan Zubčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

sanacija ili eksploatacija zemljišta Građevinski inspektori tijekom nadzora obavljenih 4. i 9. kolovoza zapečatili su strojeve kojima se obavljaju radovi unutar bivše tvornice "Dalmacija" Dugi Rat, jer su utvrdili da investitori iz tvrtke "Projekt uvala" ne poštuju raniju odluku o zatvaranju gradilišta na kojem se radilo bez odgovarajuće građevinske dozvole - navodi se u odgovoru Ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša na pitanje o službenim razlozima zabrane radova u Dugom Ratu.

U dopisu koji smo primili iz Odjela za odnose s javnošću spomenutog ministarstva, tvrdi se kako je još prije dva mjeseca utvrđeno kako tvrtka "Projekt uvala" nije ishodila potrebnu građevinsku dozvolu, te je investitoru naloženo da ukloni strojeve i trafostanicu u roku od 60 dana.


Sanacija da, ne i građenje

 - Investitor je do konca srpnja godine poštovao zabranu radova, te je Ministarstvu dostavio ponovni, ali nepotpun zahtjev za izdavanje građevinske dozvole koji nije dopunjen ni u dodatnom roku, pa je početkom kolovoza i taj zahtjev odbijen.

Tvrtka "Projekt uvala" istodobno je ponovno počela sa zabranjenim radovima u krugu bivše tvornice, pa su inspektori 4. kolovoza morali zapečatiti strojeve.

Međutim, investitor ni tu mjeru nije poštovao, već je skinuo pečat i nastavio s radovima, što po zakonu predstavlja kazneno djelo.

sanacija ili eksploatacija zemljišta Zbog toga su strojevi 9. kolovoza ponovno zapečaćeni u nazočnosti policajaca, a HEP je isključio pogone iz elektroenergetske mreže - naglašavaju iz Ministarstva graditeljstva.

Na pitanje zbog čega su građevinski inspektori reagirali samo mjesec dana nakon što su dužnosnici istog ministarstva ustvrdili da se sanacija obavlja po propisima, i to uz raniju suglasnost resornog ministarstva, dobili smo odgovor kako se odobrenje tvrtki "Projekt uvala" odnosi na sanaciju, ali ne i na "radove koji se smatraju građenjem".

- Investitor je bio upoznat da se dio radova smatra građenjem, te je zbog toga ishodio lokacijsku dozvolu i podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Građevinski inspektori utvrdili su da je investitoru, iako mu je bilo ukazano na obvezu ishođenja lokacijske i građevinske dozvole bez obzira na postojeću suglasnost za sanacijski program, još 20. travnja na njegov zahtjev obustavljen postupak za izdavanje građevinske dozvole - zaključuju u Ministarstvu.

Pogon za sanaciju zemljišta bivše tvornice Dalmacija Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online