Gdje parkirati jeseničku flotu: nova luka Krilo - varijante

NAJNOVIJE:  Nije trebalo dugo čekati na reakciju ekološko-aktivističke inicijative građana "Krilo, probudi se", na donji članak, što je super, jer o problemima prostornog planiranja i kvalitetnijeg življenja u ovom bogomdanom prostoru naše općine svi trebamo biti informirani, pričati i argumentirano raspravljati o njima, djeliti informacije i mišljenja, te upozoravati na potencijalne manipulacije i zloupotrebe. Ovdje možete pročitati njihov osvrt na donji članak... Fala im!

U tijeku su III. Izmjene i dopuna Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije. Evo nekoliko zanimljivih (foto) detalja koji se direktno tiču našeg okruženja, konkretno uređenja obalnog pojasa u Jesenicama s starom i novom lukom Krilo.
Vrlo aktivna ekološko-aktivistička inicijativa građana "Krilo se budi" iznjela je primjedbe na teme prostornog planiranja, uređenja obalnog pojasa te kvalitete života u Jesenicama, o čemu se više može pronaći na njihovim fejsbuk stranicama. Brodare pak muče vrlo offline i konkretne brige: gdje parkirati jeseničku flotu? Kaubojska ideja brodara o prenamjeni luke na prostoru bivše tvornice 'Dalmacija' u Dugom Ratu izazvala je negativne reakcije među mještanima Dugog Rata. Za to vrijeme Dugoračani čekaju najnoviji prijedlog investitora o razmještaju i omjeru turističkih i "stambenih" kvadrata na prostoru bivše tvornice 'Dalmacija'..., a brzu cestu Split - Omiš , kao sporogorući problem i da ne spominjemo u ovom osvrtu. Ako je vjerovati našoj Županiji i Hrvatskim cestama onda će i tu biti vidjlivih pomaka, zasad se još iscrpljujemo na planovima, dozvolama i dokumentaciji...
I kad nama sve ovo izgleda kao dobri stari dugoratski "status quo", ne zaboravimo da mnoštvo nevidljivih silnica marljivo djeluje i radi (rovari?)... najčešće da se ništa dobro za širu našu zajednicu ne napravi. A koje tek razvojne potencijale u Općini Dugi Rat imamo! E da nam je barenko zericu radišnosti, sloge i pameti... gdje bi nam bio kraj?!

MB

Korenat Point Resort Dugi Rat - old visualisation

Povezani članci

Who's Online

We have 58 guests and no members online