Proslava blagdana Svetog Nikole na Krilu

Uoči blagdana sv. Nikole, zaštitnika brodara i pomoraca, Jesenički brodari tradicionalno organiziraju veliku feštu u Krilu. Tako je bilo i u srijedu navečer, uoči blagdana sv. Nikole. U luci Krilo nakon svete mise okupilo se i staro i mlado,  priredila se tradicionalna fešta na kojoj nije nedostajalo raznovrsnih domaćih specijaliteta, čašica razgovora i druženja uz klapu Iskon, dok je djecu oduševio veliki vatromet na nebu iznad luke.
– Ovo su organizirali brodari za cijelo Krilo. Imamo sreću da nas je poslužilo lijepo vrijeme. S poslom smo dobro prošli ovo ljeto, a dobar je booking i za sljedeću sezonu. Za čestitati je mladim ljudima koji su to prihvatili ozbiljno i odgovorno. Zapošljavamo 1.500 ljudi u sezoni, a od toga je pola u stalnom radnom odnosu. Mislim da je to važno za naše mjesto i domovinu Hrvatsku – rekao je za portal Dalmacija Danas poznati kriljanski brodar Pave Grubiša..
– Uoči blagdana sv. Nikole, zaštitnika brodara i pomoraca, tradicionalno organiziramo feštu. Želimo da se naši gosti tu dobro osjećaju. Inače, želimo napraviti još veću luku koja bi zadovoljila naše potrebe. Kada sve bude gotovo nadamo se da će država imati sluha i da ćemo povući sredstva iz EU. Booking ide dobro, Hrvatska je popularna na svjetskom tržištu – kazao je jedan od kriljanskih brodara. Svim brodarima i pomorcima čestitamo njihov dan!

Izvor: Dalmacija Danas

sveti nikola krilo

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online