Udruženje turističkih brodara s Ministarstvom o projektu izgradnje nove luke u Krilu

Udruženje turističkih brodara pri HGK, sa sjedištem u Županijskoj komori Split, održalo je danas radni sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u splitskoj Komori. Predsjednik Udruženja turističkih brodara Ante Rakuljić predstavio je status planiranog projekta izgradnje novog lučkog područja u Krilu Jesenice koji je, s obzirom na ograničene kapacitete postojeće luke i sve veći broj novoizgrađnih brodova, koji imaju značajan pozitivan učinak na gospodarstvo, od iznimne županijske pa i državne važnosti. Projektom je planirano i trajektno pristanište koje bi moglo operativno rasteretiti gradsku luku u Splitu. Osim o izgradnji nove luke u Krilu Jesenice, raspravljalo se o mogućnosti uređenja postojeće luke Krilo i Bajnice, ali i problematici vezivanja turističkih brodova u lukama Splitsko-dalmatinske županije tijekom sezone te na zimskom vezu. Kao važan iskorak u nalaženju pozitivnog rješenja problematike nove luke prisutni su istaknuli jedinstven stav svih predstavnika brodara s područja Krila Jesenice. Sastanak je rezultirao konkretnim zaključcima prema kojima će se poduzeti daljnje aktivnosti, piše Dalmatinski portal..

Izvor: Dalmatinski portal

Sastanak se održao na inicijativu predstavnika Udruženja s ciljem nastavka započete suradnje s Ministarstvom, a na temu projekta izgradnje nove luke u Krilu Jesenice.

 nova luka u krilu jesenice


Uz predstavnike Ministarstva, predvođene pomoćnikom ministra, Anđelkom Petrinićem te načelnicom Sektora Ninom Perko, svoj doprinos rješenju problematike brodara s područja Krila Jesenice, odazivom na sastanak te konstruktivnim komentarima i prijedlozima, dali su i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, općine Dugi Rat, Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Lučke uprave Split te Lučke kapetanije Split.

 nova luka u krilu jesenice

Povezani članci

Who's Online

We have 297 guests and no members online