Katarina Hauptfeld: Bit će gadno, ljudi toga nisu ni svjesni

Agencija "Katarina line" iz Opatije u vlasništvu Katarine Hauptfeld vodi najveću turističku flotu u Hrvatskoj. Da je normalna godina, već sad bi više od tisuću gostiju krstarilo na 62 luksuzna broda mahom Jeseničke flote, u vlasništvu obrtničkih obitelji iz Jesenica, poznatih po stoljetnoj brodarskoj tradiciji. Ali koronavirus ih je prikovao u Krilu i ostalim matičnim lukama.
- 'Uz nas je vezano oko 200 obitelji. Svi oni koji nisu dogovorili moratorij na kredite s bankama bit će u velikim problemima. Nema brodara koji nije zadužen. Oni se svi nadaju kako će ove godine ipak nešto zaraditi da otplate dio kredita. Naši brodari su od nas unaprijed dobili akontacije za sezonu. Tako inače poslujemo. Nismo tražili da vrate taj novac jer su ga već potrošili na uređenje brodova. To su veliki troškovi. Još uvijek smo dovoljno financijski jaki da im to možemo omogućiti. U početku su se brodari bojali gubitka brodova. Ali ja sam im rekla da nemaju razloga za strah. Što će banki brod? Gdje će ga prodati i kome? Bankari moraju pratiti brodare dok je kriza ovakva'  -  rekla je za tportal Hauptfeld.

Izvor: tportal.hr

Ministarstvo turizma i epidemiolozi donijeli su u četvrtak mjere po kojima turistički brodovi mogu ploviti.

- 'Na svim brodovima bit će pročišćivači zraka, uz dezinfekciju na ulazu u brod i u salonu. Doručak i ručak služit ćemo u dvije smjene. Konobari će obavezno morati nositi maske i rukavice. Brodovi će se svaki dan provjetravati i non-stop čistiti. Kabine će se čistiti na dnevnoj bazi samo ako to gosti traže. Naši voditelji krstarenja vodit će evidenciju kad je tko jeo, kad je išao na kupanje... Napravili smo sve da gosti budu što više na distanci jedni od drugih' - objasnila je Katarina Hauptfeld koja očekuje da će s prvom komercijalnom plovidbom krenuti 20. ili 27. lipnja.

Povezani članci

Who's Online

We have 409 guests and no members online