Roditelji, obnovite zahtjeve za dječji doplatak

DjecaKorisnici doplatka za djecu do kraja veljače trebaju obnoviti zahtjeve kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2013. godini. Obavještavaju to iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Novina, u odnosu na prethodnu godinu, jest da će se korisnicima kod kojih nije utvrđena promjena u visini doplatka za djecu, od 1. ožujka 2013. nastaviti isplata doplatka u istom iznosu, bez donošenja novog rješenja za tekuću godinu ...

POZIV IZ MIROVINSKOG - ROK ISTJEČE 1. OŽUJKA

Izvor: HZMO, Slobodna Dalmacija

- Prestankom radnog odnosa, do novog zaposlenja, dohodak ostvaren u prethodnoj godini se ne uračunava u ukupni dohodak kućanstva. Ako se, umjesto plaće, ostvaruje novčana naknada HZZ-a, u ukupni dohodak će se uračunati prosječna mjesečna svota novčane naknade - ističu u HZMO-u, te podsjećaju kako se zahtjevi za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, dakako, zaprimaju i rješavaju tijekom cijele godine.

Dječji doplatak

Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak za djecu podnesu nakon propisanog roka, kao i onima koji podnose nove zahtjeve, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva. Dakle, nemojte oklijevati.

Povezani članci

Who's Online

We have 87 guests and no members online