Predavanje: Dijete s prirođenom srčanom greškom

Matija, budući bikerUdruga "Veliko srce malom srcu" -  udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima - u subotu u Splitu priređuje niz stručnih predavanja  "Dijete sa prirođenom srčanom grješkom", koje će se održati u kongresnoj dvorani hotela "Dalmina", Kopilica 5, s početkom u 10 sati. Predavači su specijalisti pedijatrijske kardiologije i kardiokirurgije - liječnici iz Splita, liječnici Referentnog centra za pedijatrijsku kardiologiju u Hrvatskoj (KBC Zagreb – Rebro) i roditelji djece sa PSG iz Udruge. Prijave zainteresiranih čitatelja na predavanje zaprimaju se na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na mobitel 091-4455-851 (Franciska Agičić). Ulaz je naravno besplatan ...

PREDAVANJA

Izvor: Udruga "Veliko srce malom srcu"

 veliko srce malom srcuŽelja članova udruge "Veliko srce malom srcu" je ukazati javnosti na činjenicu da je u Hrvatskoj preko 10.000 djece sa bolestima srca, a da ih se godišnje rađa još između 400 - 500.

Kompleksno liječenje i skrb oko te djece ukazuje na potrebu uključivanja velikog broja stručnjaka na svim poljima medicine, te njihovog timskog rada, te uključivanje djelatnika svih drugih ustanova i organizacija u društvu radi kvalitetne i potpune integracije djece sa PSG tijekom njihova života.

Članovi Udruge žele ovim setom predavanja struci -  liječnicima (pedijatri, opća, školska i dentalna medicina, ginekolozi...) ostalom medicinskom osoblju, psiholozima, defektolozima, djelatnicima socijalnih centara, predškolskih i školskih ustanova - te naravno roditeljima djece sa PSG podijelili svoja iskustva i najnovije spoznaje o mogućnostima liječenja i izazovima u svakodnevnom životu djece sa prirođenim srčanim grješkama i bolestima.


PREDAVAČI:
 
Prof. dr. sc. Ivan Malčić, Zagreb Dr. med. Vitomir Metličić, Split Mr. sc. prim. Rudolf Jakl, Split Dr. med. Luka Stričević, Split Prim. dr. Dalibor Šarić, Zagreb Mr. sc.dr. Andrea Dasović – Buljević, Zagreb Dr. med. Hrvoje Kniewald, Zagreb Dr. Dražen Belina, Zagreb Roditelji djece sa PSG, članovi Udruge   
 

TEME PREDAVANJA:
 
- "Pedijatrijska kardiologija u Hrvatskoj danas“ (I.Malčić)
- „Prirođene srčane grješke u Splitsko – dalmatinskoj županiji“ (V.Metličić)
- „Moj pogled na razvoj pedijatrijske kardiologije u Hrvatskoj“ (R.Jakl)
-  „Planovi za razvoj pedijatrijske kardiologije u Splitu“ (L.Stričević) - - „Mogućnosti liječenja prirođenih srčanih grješaka“ (D.Šarić)
-  „Transport životno ugroženog djeteta s prirođenom srčanom grješkom“ (A.Dasović-Buljević)
-  „Dijagnoza: prirođena srčana grješka – Kako reći neželjenu vijest?“ (H.Kniewald)
- „Srce na dlanu – prvi dani djeteta sa PSG uz dječjeg kardiokirurga“ (D.Belina)
- „Profilaksa infektivnog endokarditisa – nove smjernice“(I.Malčić)
- „Iskustvo roditelja djeteta sa PSG“ (roditelji)     

veliko srce
 
 
O udruzi "Veliko srce malom srcu"

"Veliko srce malom srcu" je neprofitna, nacionalna humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu i kao takva jedna je od najstarijih u Hrvatskoj.


Osnovni ciljevi Udruge:

- razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka;
- potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju;
- prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove;
- osvješćivanje građana Republike Hrvatske o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom grješkom ili bolesti, što znači biti njihov roditelj ili liječnik;
- pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i grješkama.

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online