Pobuna roditelja: dogovoreno je, neće se trebati plaćati Dugoratski vrtić u svibnju

Za razliku od većine općina i gradova koji su u ovoj pandemiji korona virusa, koja je zatvorila sve, izašli u susret svojim mještanima oslobodivši ih naknade za uslugu koju (njihova djeca) nisu mogla ni konzumirati, Općina Dugi Rat je uredno naplatila roditeljima dugoračkih mališana račun za za usluge Dugoratskog vrtića za mjesec ožujak , iako je isti zatvoren sredinom mjeseca (ali su tete iz vrtića, kako kaže naš načelnik Jerko Roglić, ostale u pripravnosti). Dobro, to bi se moglo nekako i "pregrmiti", ali odluka načelnika da za mjesec travanj roditelji dugoračkih mališana moraju platiti 30 posto cijene usluge vrtića, iako im djeca u travnji nisu, a kako sada stoje stvari, niti će do kraja mjeseca zakoračiti u vrtić, izazvala je pravu "pobunu" roditelja vrtićkih mališana. Kako se evo primiče i svibanj, raste nervoza i strah roditelja proporcionalno postotku o kojem se sad domislio naš štedljivi načelnik..

Odgovor na pitanje što će biti s plaćanjem za svibanj, saznali su marljivi i uporni novinari Dalmatinskog portala, i to ne od našeg načelnika, kojeg nisu uspjeli dobiti na mobitel, već od Bernardina Petrića, predsjednika Općinskog vijeća Općine Dugi Rat, koji je znatiželjnim novinarima rekao da je u srijedu postignut dogovor s načelnikom Jerkom Roglićem. "Breaking news" je da će u svibnju roditelji biti oslobođeni plaćanja vrtića u potpunosti.

- U svibnju će roditelji biti oslobođeni plaćanja vrtića u potpunosti, to je najnovije Prije dva dana sam baš bio kod načelnika i inzistirao sam na tome da roditelji ne plaćaju, s obzirom da djeca ne idu u vrtić. Jutros smo se baš to dogovorili. Upoznata je i ravnateljica vrtića s time. Dakle, ako ne bude vrtića, u svibnju bi to išlo na račun Općine. Te su odluke u jurisdikciji načelnika i on je tako odlučio. Dogovorio sam se tako s njim i sigurno je 99,9%, s obzirom na pobunu roditelja i sve. Smatrao sam da bismo kao Vijeće trebali donijeti tu odluku, ako on ne bi, ali već smo se usuglasili. Tako da vam to mogu reći i u njegovo ime, barem smo se tako dogovorili - rekao je za Bernardin Petrić za Dalmatinski portal.

RODITELJSKA BUNA U DUGOM RATU NAPOKON JE URODILA PLODOM

Dogovoreno je, roditelji neće trebati plaćati Dugoratski vrtić u svibnju

Izvor: Dalmatinski portal

Petrić je još dodao:

- Da se mene i Vijeće pitalo, i travanj se ne bi plaćao. To je moje mišljenje, no nismo imali sjednicu da bismo to proveli. Nadam se da ćemo ovo riješiti na zadovoljstvo roditelja.

Karmen Licitar, nezavisna vijećnica, nam je rekla:

- Podržavam roditelje u njihovom zahtjevu da budu oslobođeni obveze plaćanja usluge vrtića! Pod oslobođenjem obveze plaćanja podrazumijevam polovicu mjesečne obveze za ožujak, te cijeli travanj. Ako roditelji, naravno, u ovisnosti sa situacijom vezano za koronavirus, ne budu u mogućnosti koristiti vrtićku uslugu u svibnju, i tada, dakle za svibanj, ne plaćaju uslugu. Mišljenja sam da je potrebno u narednim mjesecima revidirati ugovore između roditelja i DV 'Dugi Rat', te ako je došlo do promjena u radnopravnim statusima roditelja u smislu gubitka posla ili smanjenja prihoda, tada smanjiti mjesečnu obvezu plaćanja! Jer, ako se usluga ne koristi, smanjeni su i troškovi!.

Povezani članci

Who's Online

We have 150 guests and no members online