Trebaju li učenicima domaće zadaće?

domaća zadaćaNedavno je jedan ravnatelj osječke osnovne škole obavijestio domaću javnost kako je ukinuo pisanje domaćih zadaća u svojoj školi. Nastala je javna rasprava o tome treba li ukinuti pisanje domaćih zadaća u kojoj su se razvila dva suprotna stava, kako među učiteljima i profesorima tako i među roditeljima. Nužno je javno progovoriti i o tom pedagoškom problemu. Već nam stoljećima pedagoški teoretičari i praktičari govore i pišu o domaćim zadaćama kao obliku vježbanja i ponavljanja nastavnog gradiva. Domaća je zadaća isključivo pedagoški zadatak s ciljem da učenik ponovi ono gradivo koje je učitelj na satu nekog nastavnog predmeta obradio. No jednako tako i roditelji dobivaju uvid u sadržaj rada svoje djece, ali i mogućnost bavljenja njima...

Trebaju li učenicima domaće zadaće?

Piše: Ana Jurić Šimunčić
Izvor:
Vjesnik

Ovo potonje vrlo je važno jer se osigurava kontrola rada nad djecom i upute da se nešto bolje radi. Istina je da roditelji imaju sve manje vremena baviti se djecom, ali to je nužno jer nema odgoja bez izravna kontakta roditelja ili neke treće osobe.

Uz tu temeljnu namjeru i cilj moramo odgovoriti i na pitanje što trebaju djeca u svom slobodnom vremenu raditi i trebaju li i svoje slobodno vrijeme provesti s mislima o školi.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 120 guests and no members online