Ostanimo doma

Drage sumještanke i sumještani, Nacionalni stožer Civilne zaštite RH, zbog ubrzanog širenja korona virusa i prijenosa bolesti COVID-19, uveo je protuepidemijsku mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima u trajanju od 30 dana.
U posljednja 24 sata broj oboljelih od korona virusa u RH povećao se za 52 oboljelih i danas, u subotu, na treći dan još jednog lijepog proljeća, mi imamo već 306 potrvrđenih slučajeva oboljenja, što znači da nepotvrđenih slučajeva ima značajno više.
Situacija je ozbiljna. Pred nama su izazovni tjedni u kojima "krivulja" broja oboljelih postaje eksponencijalno uzlazna, što će stvoriti sve veći pritisak na naš zdravstveni sustav. Da me spominjemo sada i ekonomske posljedice ove pandemije koja prijeti da u debelu recesiju opet vrati tek oporavljeni privatni sektor hrvatskog gospodarstva, te male, političarima nevidljive ali itekako vrijedne punjače proračuna kojima Vlada RH po prvim objavljenim mjerama pomoći nudi samo "kamilicu" od mjera za preživljavanje.
Čuli ste i pročitali apel koji slijedi već puno puta, no valja ga ponoviti još jednom.
Molim Vas da se strogo pridržavate ove i svih do sad izdanih mjera koje služe isključivo zaštiti nas samih i onih najugroženijih među nama!
Ostanite doma. Vjerujem da je današnji nagli porast broja zaraženih u našoj neposrednoj blizini znak za buđenje svima onima koji su mislili da se ova epidemija događa negdje daleko od nas i da će baš nas mimoići. Više, nažalost, nije pitanje dana kada će zaraženi biti potvrđeni i na našem području...
Korona virus COVID-19 je ovdje.
Zato još jednom apeliram na Vas, dragi čitatelji ovog nebitnog portala, da slijedite i pridržavate se uputa Civilne zaštite u vašim mjestima i da ostanete u svojim stanovima i kućama.
Jedino ograničavanjem socijalnog kontakta samo na one najnužnije i strogim poštivanjem ostalih mjera zaštite možemo zajednički stati na kraj širenju ove pandemije i "iscrpiti" ovaj g(l)adni virus koji se prebrzo širi.
Ovo je poziv na privremeno žrtvovanje našeg komoditeta, ovo je poziv na odgovornost, na ozbiljnost i strpljenje u ovoj sve težoj situaciji koju možemo prebroditi samo zajedno, samo socijalnom odgovornošću baš svakoga od nas i striktnim poštivanjem preporuka stručnjaka i provođenjem propisanih nam mjera Civilne zaštite.
Ostanite doma. Zaštitite tako svoje roditelje, svoje djedove i bake, sve kronične bolesnike, ne zaboravite ni na one u potrebi, na one kojima u ovim trenutcima nema tko od bližnjih pomoći. Pomozimo im pazeći na njihovo i na svoje zdravlje i sigurnost. Pripazimo i na naše zdravstvene djelatnike, ne dovodimo ih zbog naših gluposti u rizik (jer svaki obiteljski lječnik osim nas ima još tisuću ili dvije drugih pacijenta) i sve druge osobe koji u ovoj situaciji moraju raditi i nemaju luksuz poput mene i mojih IT kolega raditi od kuće, u sigurnosti svog "home office-a".
Dragi sumještani, ostanite doma! Proći će i ova nevolja! Uostalom, prošli smo mi zajedno u Lijepoj našoj već puno toga, pa čak i onog puno goreg i opasnijeg u našoj nedavnoj prošlosti, pa će proći i ovo. Ali sada samo o nama i našem ponašanju ovisi kada, kako i uz koju cijenu u izgubljenim ljudskim životima i (nadamo se samo privremeno) izgubljenim radnim mjestima.
Ostanimo doma. Po prvi put u povijesti možemo spasiti svoje najdraže i zajednicu samo ležeći isped TV-a i ne radeći skoro ništa. Ajmo pokušati da i to ne zajebemo!
Ostanimo doma!

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 148 guests and no members online