Mama, kad ću ponovo u školu? Sine, čim HDZ dobije izbore!

U školske klupe vratit će se jedino učenici od 1. do 4. razreda i to od 25. svibnja. Svi ostali, koji uključuju učenike od 5. do 8. razreda, učenike srednjih škola te studente, akademsku godinu završit će online putem te neće biti povratka u obrazovne institucije.
Prema novim uputama HZJZ-a za vrtiće i razrednu nastavu koje vrijede od 25. svibnja, uz ostalo se povećava broj djece u skupinama, učenici u školu mogu dolaziti sami, a izjava roditelja nije potrebna.
HZJZ je izdao i preporuke za nastavu na visokim učilištima u kojima poziva da se proces učenja nastavi na daljinu, da sveučilište studentima ustupi potrebnu tehniku, udžbenike i nastavna sredstva ako ih nemaju, te da se nastava u ustanovi organizira uz mjere socijalne distance.
Kako će sve to izgledati u praksi tek ostaje vidjeti. Srednje škole i fakulteti već su sada u priličnom neredu, piše 24sata, i organizacija nije kako treba biti. Tek pojedine institucije uspjele su se izorganizirati, no u velikoj većini polaznici imaju velikih problema u komunikaciji s profesorima.

Izvor: 24 sata

Povezani članci

Who's Online

We have 347 guests and no members online