Cijeli je sustav zakazao

Kompleksi Domova za starije i nemoćne osobe pod ingerencijom Splitsko-dalmatinske županije punili su retke i stupce novinskih tekstova. Razlog posve jednostavan - proboj koronavirusa koji je u ispostavi u Vukovarskoj ulici napravio pravi 'dar-mar' i zarazu donio štićenicima, ali i djelatnicima. Srećom da nije ista situacija bila na Zenti i u Starom Gradu na Hvaru. Na Hvaru je potvrđen prvi slučaj, kod kuhara koji nije bio u doticaju s korisnicima i djelatnicima, a isti je slučaj i s kuharicom na Zenti. Ondje je zaražen i jedan štićenik, drugih poznatih slučajeva nema. Za čak 18 preminulih korisnika iz Vukovarske ulice kriv je virus, ali zato i dalje ostaje gorak okus u ustima s obzirom na sve što su isti govornici, potpuno suprotno, govorili u svega nekoliko dana razlike, piše Dalmacija News.
Od kad je dom u Vukovarskoj ulici postao žarište onda se na Zenti počela mjeriti temperatura dva puta u danu. Baš je epilog jedne splitske ispostave bio dovoljna pouka za sve i pokazatelj da je cijeli sustav zakazao. Pouka koja se i, uz sav medijski linč i brojna pitanja javnosti, svela na činjenicu kako su svi radili po pravilima.

Izvor: Dalmacija News

Ipak, život piše i nešto svjetlije priče pa takva jedna stiže iz doma u Zenti. Naime, ravnatelj Ivan Škaričić korisnike te ispostave obradovao je povodom Sudamje i slavlja svetog Duje s malim i skromnim poklonima - pakiranje čaja i kave te šećera dobili su štićenici, ali i obilniji ručak koji ih je posebice obradovao.

Povezani članci

Who's Online

We have 392 guests and no members online