Pametno traži moratorij na nova zapošljavanja u gradskoj administraciji, ustanovama i tvrtkama

Dok se nalazimo usred pandemije koronavirusa, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je potpisao zaključak kojim se odobrava zapošljavanje šest djelatnika u Muzeju grada Splita. Nepovoljna epidemiološka, gospodarska i socijalna situacija očito nisu dovoljan razlog za razumno trošenje proračunskog novca grada Splita.
Stranka Pametno traži moratorij na nova zapošljavanja u gradskoj administraciji, ustanovama i tvrtkama.
- "Poslovni sektor u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Splitu, već je na koljenima, a kriza je tek počela. Dok se traže mjere za njeno ublažavanje, poduzetnici vape za pomoć, a građani ostaju bez posla, gradska ustanova zapošljava nove djelatnike. Kao da je Split izoliran od ostatka države, kao da ne strahuje od koronavirusa i gospodarske krize, gradonačelnik zapošljava šakom i kapom po gradskim ustanovama. Tražimo hitno uvođenje moratorija na nova zapošljavanja u gradskoj administraciji i gradskim firmama" - izjavila je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

ZEMLJA U KORONA-KOMI, A ANDRO ZAPOŠLJAVA

Izvor: Pametno.org

- Sramotno je da se u ovim teškim trenucima s kojima se cijela država suočava, uopće razmišlja o ovakvim potezima. Ovaj potez splitskog gradonačelnika, nažalost, savršeno prikazuje svu bešćutnost birokratskog aparata i neodgovornost vodeće koalicije koja prema građanima nema ni trunke suosjećanja. Nismo mislili da Opara može ići dalje od uhljebljivanja za vrijeme božićnih blagdana, ali upravo nas je demantirao čak i u vrijeme pandemije. Najmanje što gradska vlast u ovom trenu može napraviti je pod hitno zabraniti nova zapošljavanja u svim gradskim tvrtkama i institucijama“ - poručila je Puljak.

Povezani članci

Who's Online

We have 180 guests and no members online