Testiramo po kućama

Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka, 14. veljače 2022. počinje mjera samotestiranja učenika kako bi se ukinula obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti. U osnovnoj školi Jesenice na Oriju učenicima su podijeljeni testovi za samotestiranju, koje će osim u ponedjeljak iskoristiti i 28. veljače, tjedan nakon školskih praznika.
Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno i obavlja se jednom tjedno. Preporuka je da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave ili nedjeljom prije spavanja te da potom prijavite samo pozitivne rezultate testiranja razrednicima. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.
Ukoliko roditelji  ne želite provoditi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima svog djeteta, trebaju ispuniti obrazac, odnosno izjavu, koju će njihovo dijete potpisanu vratiti u školu.
U slučaju pristanka na samotestiranje, sve izrečene mjere samoizolacije koje vrijede od ponedjeljka 14. veljače se poništavaju, osim za učenike koji su covid pozitivni.
Na stranici škole učenici i roditelji mogu pronaći upute Ministarstva znanosti i obrazovanja, obrazac i upute za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa, te video kako se samotestirati na koronavirus.

Eh da, onima koji ne pristaju na samotestiranje nastavljaju teći sve izrečene mjere samoizolacije. Isto tako, korištenje kućnih testova ili testiranje u ljekarnama i na ostalim ovlaštenim mjestima ih, u ovom slučaju, ne oslobađa samoizolacije.

brzi test

Povezani članci

Who's Online

We have 94 guests and no members online