Pariz: Petra Martić svladala Bartoli

petra martićMartić - Bartoli (8) 6-2, 3-6, 6-3. Tenisačica s pijeska Duća plasirala se u 3. kolo Roland Garrosa nakon što je sa 6-2, 3-6, 6-3 pobijedila osmu tenisačicu na svijetu Marion Bartoli. Za najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić ovo je najbolji rezultat u karijeri kada su u pitanju Grand Slam turniri. Naime, po prvi je put Martić došla do 3. kola nekog od četiri velika turnira (čeka je Španjolka Anabel Medina Garrigues (29)), i ne kani stati ...

ROLAND GARROS

Petra Martić svladala Bartoli

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nakon nešto više od dva sata igre na Suzanne Lenglen stadionu Martić je pobijedila najbolju domaću tenisačicu, te joj time uzvratila za ovogodišnji poraz u istom gradu. Tada, sa 7-5, 6-1, je Bartoli pobijedila na dvoranskom turniru.

petra martić

Martić je bila bolja većim dijelom meča protiv Bartoli, a jedini pad u meču, tijekom drugog seta, Dućanka je platila gubitkom te dionice. Naime, do početka drugog seta Bartoli nije imala niti jednu break-priliku, a Hrvatica je nakon dobivenog prvog seta imala i 2-0 u drugoj dionici.

No, tada je Bartoli zaredala sa pet gemova zaredom. Vratila se u igru, te potpirila vatru i među domaćim navijačima. Međutim, Martić je imala dovoljno snage još jednom zagospodariti terenom. Iako je kod vodstva 2-1 u trećem setu propustila mnogo prilika za 3-1, uspjela je od 2-2 pobjeći na 5-2 i potom na svoj servis zaključiti meč. Zabila je Martić as na meč-loptu, sedmi u meču, a od čak 15 break-prilika iskoristila je pet. Bartoli je imala sedam break-šansi, te je iskoristila tri.

Navedimo i to da je iduća suparnica hrvatske tenisačice, Španjolka Medina-Garrigues, u 2. kolu pobijedila Francuskinju(?) Irenu Pavlovic 6-3, 6-2.

petra martić

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online