Jesenice: Puknuo potporni zid kod Malog Pariza

arhivska fotografija odronaU petak, nešto iza 23 sata, DVD Dugi Rat zaprimio je dojavu o pucanju potpornog zida u Jesenicama na predjelu "Mali Pariz". Zid dug oko 30 metra i visok oko 15 metara "naslonio" se na dvije kuće, od kojih je jedna naseljena, pa su zbog pritiska veće količine zemlje na potporni zid i mogućnosti njegova urušavanja evakuirane četiri osobe. Promet tim dijelom Jadranske magistrale odvijao se naizmjence jednim prometnim trakom, uz svjetlosnu signalizaciju. Tijekom dana na teren bi trebale izaći odgovarajuće stručne ekipe, koje će procijeniti štetu i dogovoriti sanaciju klizišta.

Piše: M.B. / Radio Dalmacija, Glas Dalmacije

arhivska fotografija odronaU Jesenicama na predjelu Mali Pariz u Općini Dugi Rat u noći na subotu puknuo je potporni zid dug 30 i visok 15 metara uz jadransku magistralu pa su iz obližnje kuće evakuirane četiri osobe ali nitko nije ozlijeđen, izvijestio je danas Županijski centar 112.

Potporni zid je puknuo i naslonio se na dvije obližnje kuće od kojih je jedna naseljena, nakon što se na njega odronila gromada zemlje, rekli su u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Dugi Rat.

Procjenjuje se da je na potporni zid palo oko 300 kubika zemlje.

Tijekom noći nakon pucanja zida promet je privremeno na tom dijelu jadranske magistrale bio reguliran naizmjence jednim trakom, a jutros je normalizirano prometovanje duž oba traka magistrale.

Predstavnici lokalne vlasti i stručne ekipe će, kako je rečeno, naknadno utvrditi na koji će se način sanirati taj potporni zid koji štiti jadransku magistralu od odronuća zemlje.

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and one member online

  • admin