Otvoren 4. festival mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma SplitProjekcijom talijanskog dugometražnog filma "Gianni i žene", čiji je redatelj Gianni de Gregorio, večeras je u ljetnjem kinu na Bačvicama počeo 4. festival mediteranskog filma Split (FMFS). Na festivalu će do 18. lipnja biti prikazano 50 filmova od kojih je u natjecateljskom dijelu 14 dugometražnih. Festival je otvorio ravnatelj Alen Munitić koji je istaknuo da je novost ovogodišnjeg festivala mediteranskog filma veća zastupljenost mladih autora, posebice iz Hrvatske, odnosno Splita ...

FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA

Izvor: Hina

"Među 14 dugometražnih filmova u natjecateljskom dijelu su i dva hrvatska - 'Predstava' autora Dana Okija i 'Adriatic' Bože i Petra Vrdoljaka", rekao je Munitić, koji očekuje da će ovogodišnji FMFS biti dobro posjećen.

Festival mediteranskog filma Split

Preostali dugometražni filmovi u natjecateljskom dijelu su: "Oceani"- Jacquies Perrin i Jacques Cluzaud (Francuska), "Crni kruh" - Augusti Villaronga (Španjolska), Attenberg"- Athina Rachel Tsangari (Grčka), "Pasione: glazbena avantura" - John Turturro (Italija), "Protiv tebe" - Lola Doillon (Francuska), "Priča iz kadrovske" -Eran Riklis (Izrael), "Julijine Oči" -Guilem Morales (Španjolska), "Većina"- Seren Yuce (Turska), "Kava: između sna i jave"- 0mnibus (Izrael), "Bicikli, Žica, Jabuka" - Carles Bosch (Španjolska) i "Chez Gino" -Samuel Benchetrit (Francuska).

Na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog filma prvi put se uvodi i program "Ješke" u kojem će se natjecati hrvatski kratkometražni filmovi. Uz kino na Bačvicama filmovi će se prikazivati i u kinu Karaman te u hostelu Goli&Bosi.

Festival mediteranskog filma Split

U sklopu festivala bit će i popratna događanja poput edukativnog programa "FilmInkubator" na kojem će mladi filmaši s područja Mediterana sudjelovati u radionicama, predavanjima i razgovorima s festivalskim gostima.

Who's Online

We have 162 guests and no members online