Završio je 6. Festival mediteranskog filma Split, počinje Kino Mediteran

FMF STZavršio je 6. Festival mediteranskog filma Split. Atraktivni filmovi, bogat popratni program, predstavljanja dvaju međunarodnih filmskih festivala, ogromna količina besplatnih filmova, hrpa podijeljenih programskih knjižica, šećer u kafiću koji podsjeća koje je doba godine, šušur i ćakula na svakom kantunu... Split je svoj festival punim plućima živio svih osam dana, unatoč vremenskim neprilikama na početku. Žiri u sastavu Maja Miloš, Željka Sukova i Elma Tataragić najboljim su dugometražnim filmom proglasile "Araf" turske redateljice Yesim Ustaoglu koja je osobno preuzela nagradu. – Iznenađenje mi je biti tu sa vama, na ovoj predivnoj lokaciji, nakon Istanbula. Nagradu posvećujem svim Zehrama i Olgunima u Turskoj, koji sada pokušavaju izboriti bolju budućnost – rekla je pobjednica ...

FILM

Split je živio svoj festival

Piše: Maja
Izvor: InfoZona.hr


FMF STIvana Čović, voditeljica volontera i kina Bačvice, te Alen Munitić, direktor festivala proglasili su pobjednika u kategoriji kratki međunarodni film, o kojem je odlučila publika. Između 14 filmova koji su se prikazivali od nedjelje do srijede, prosječnom ocjenom od 4.2 nagradili su kratki film "Ahora no puedo" redateljice Roser Aguilar.

Maja Radošević, Nives Zemba i Ivan Kelava najboljom su Ješkom ocijenili toplu priču "Balavica" Igora Mirkovića, snimljenu u Splitu.

Film kojim je zatvoren festival, omnibus "Košnica", najavio je Ivan Kelava, producent prošle godine nagrađenog kratkog filma "Životinjsko carstvo", na spomen kojega se prolomio pljesak.

Prije početka projekcije, Alen Munitić je najavio početak Kina Mediteran u Makarskoj za sljedeći tjedan, te istaknuo kako je FMFS tek početak putovanja ovih filmova po Dalmaciji.

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and no members online