Najave: 16. Split Film Festival

split film festival16. Split Film Festival, Međunarodni festival novog filma - održat će se od 10. do 17. rujna 2011. godine u Splitu. Kako ističe direktor Branko Karabatić, program je ove godine sažet, ali zanimljiv. - I dalje prikazujemo filmove koji definitivno neće biti distribuirani u regiji. Osim standardne konkurencije dugometražnog i kratkometražnog filma, u kojoj je odabrano 35 od 640 prijavljenih dugometražnih, te 40 od 1000 kratkometražnih filmova, 16. Split Film Festival donosi i niz popratnih događanja, predavanja, okruglih stolova i nadasve atraktivnih sadržaja – kazao je Karabatić za medije. Natjecateljski program dugometražnih filmova okuplja 11, dakle, najveći broj filmova u zadnjih nekoliko godina ...

FILM

16. Split Film Festival

Dvotjedna međunarodna radionica Bele Tarra, koja traje od 29. kolovoza do 10. rujna, na temu 'Ribe', najatraktivniji je predprogram festivala. Tokom nje će domaći i strani sudionici napisati scenarij, naći lokaciju, snimiti i montirati kratak film na zadanu tematiku.

split film festivalPosebno posvećeno 20. godišnjici hrvatske neovisnosti bit će prikazani dokumentarni filmovi iz Domovinskog rata, u okviru programa Mediteran, koje su snimali Stipe Božić i drugi.

Na programu je i Tjedan austrijskog filma, u kojem će se predstaviti recentna ostvarenja austrijske filmske produkcije, mala retrospektiva te dva programa kratkih filmova. Predstavit će se radovi Lawrencea Toleyja, Marie Kreutzer, Armana T. Riahija, Nikolausa Geyrhaltera i Geralda Webera.

Svi su filmovi hrvatske premijere, što je tradicija svake godine na ovom najstarijem međunarodnom filmskom festivalu u Hrvatskoj.

Više informacija o Split Film Festivalu sa svim vijestima i programom potražite na službenoj stranici splitfilmfestival.hr .

Povezani članci

Who's Online

We have 146 guests and no members online