'Cro Box' dobio nagradu za najbolji studentski poduzetnički projekt

cro box projektProizvod nazvan "Cro Box" dobio je prvu nagradu u okviru projekta "Student Business Academy", koji se održava pri Ekonomskom fakultetu u Splitu, a pokrenut je kako bi studenti razvijali praktične vještine poduzetničkog planiranja iz područja marketinga, menadžmenta, financija, te procjene rizika pri pokretanju novog poduzeća. Nagrađeni proizvod osmislili su Duje Radovčić s Ekonomskog i Marija Ćavar s Medicinskog fakulteta. Projekt "Green marketinga"  i "Green Designa" ljekarna bili na 3. i 4. mjestu. Na drugom mjestu našao se "Sunny Solutions", projekt kojeg su osmislili  Dino Pavlić, Tea  Dragičević i Ivana Silić. Radi se o proizvodnji školskih torbi koje bi svijetlile pod podražajem vibracije i imale u sebi locator, tako da bi roditelji u svakom trenutku znali gdje im je dijete ...

STUDENTSKI PODUZETNIČKI PROJEKTI

Piše: Božo Pavković / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews

"Cro Box" je u biti proizvod putem kojeg namjeravaju okupiti proizvođače izvornih hrvatskih proizvoda, a njih bi potom plasirali pod zajedničkim brendom. Sačinjavaju ga četiri proizvoda košarice, pojedinačni proizvodi, voucheri i mobilne aplikacije. Zadnja dva su besplatna za kupce, a prodavatelj bi prihode za njih dobivao iz drugih izvora, kao što su oglašavanje i provizija.

Dvoje mladih studenata je "Cro Box" zamislilo kao proizvod koji bi prodavali na prilazima turističkim destinacijama, a bio bi namijenjen svim segmentima potrošača.

- Željeli smo napraviti nešto inovativno, ujedno i hrvatsko, proizvod koji će turist poželjeti ponijeti u svoju domovinu, a sa druge strane potaknuti proizvodnju izvornih proizvoda, uspjeli smo. Iz tog razloga želimo svojim primjerom potaknuti mlade nezaposlene da se okušaju u poduzetništvu, jer već sutra mogu biti poslodavci - rekao je član pobjedničkog tima Duje Radovčić.

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online