Strava na studentskom tulumu

nasilje nad ženamaU petak navečer na studentskoj zabavi u stanu u Podstrani petero mladića i tri djevojke su se zabavljali sve dok mladić (20) nije brutalno silovao svoju kolegicu (20) kojoj je tom prilikom nanio teške i po život opasne ozljede intimnog područja. Netko od prisutnih na zabavi pozvao je Hitnu pomoć, te je djevojka prebačena u bolnicu i hitno operirana. Sve do subote ujutro bila je u komi i priključena na respirator, a onda se probudila, no policiji nije mogla ništa reći o okolnostima događaja jer se nije ničega mogla sjetiti ...

PODSTRANA

Student osumnjičen za brutalno silovanje kolegice

Izvor: Slobodna Dalmacija

Strašna tragedija dogodila se u petak popodne, oko 14 sati, u Podstrani, u kući jednog mladića koji je pozvao “ekipu” na roštilj i zabavu. S njim su prvo bila trojica njegovih prijatelja, studenata druge godine ekonomije iz Varaždina, Šibenika i Splita. Sat vremena poslije na zabavu su stigle i tri djevojke, također njihove kolegice s fakulteta.

Momci i djevojke su se zabavljali uz piće i jelo, a otprilike pola sata poslije na zabavu su zajedno stigli osumnjičeni mladić, koji poznaje “domaćina”, i 20-godišnjakinja.

Prema priči svjedoka, oboje su došli već vidno “veseli” te su se ispred svih, bez imalo srama, počeli dirati i milovati. Kako je sve upućivalo na to da će između njih doći do seksualnog odnosa, ostala ekipa je odlučila maknuti se iz dnevnog boravka. Dio ih je otišao u dvorište ispred kuće peći meso, a nekolicina je otišla u drugu sobu igrati igrice na kompjutoru.

Nitko od njih nije ni slutio da se u dnevnom boravku, umjesto normalnog seksa dvoje mladih, zapravo odvija strašna drama.

Pola sata poslije, misleći valjda da je “akcija gotova”, u prostoriju u kojoj su djevojka i mladić bili sami došli su momak čija je kuća i jedna od djevojaka, te su zatekli šokantan prizor. Na podu, bez odjeće na sebi, u lokvi krvi i bez svijesti ležala je 20-godišnjakinja, dok je mladić stajao sa strane.

Djevojka koja je ušla u dnevni boravak, usprkos šokantnom prizoru, ostala je pri sebi te je odmah posegnula za telefonom i nazvala Hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Iskusni liječnici nisu mogli vjerovati prizoru koji su zatekli, no odmah su reagirali te djevojku prevezli u splitsku bolnicu. Tamo je podvrgnuta višesatnoj operaciji koja je završila oko ponoći.

- Ostao sam šokiran tipom ozljeda, načinom ozljeđivanja i težinom ozljeda. U svojih 20 godina rada kao kirurg, nešto slično nisam vidio niti sam čuo za takvo što. Ovaj slučaj spada među jedinstvene medicinske slučajeve uopće -  kazao je novinarima Slobodne Dalmacije dr. Hrvoje Tomasović, abdominalni kirurg koji je bio dežuran kad je u petak dovedena djevojka iz Podstrane.

Nakon Hitne pomoći, stigla je i policija te je sve prisutne na zabavi privela na razgovor kako bi se utvrdilo što se dogodilo.
Mladića se, doznajemo, sumnjiči da je gnusni čin počinio zbog toga jer je u “presudnom trenutku” zakazala njegova muškost te je iskoristio to što je djevojka bila omamljena alkoholom i silovao je nepoznatim predmetom.

Tijekom ispitivanja pred zamjenicom Županijskog državnog odvjetništva te suca istrage, mladić je aktivno iznio svoju obranu tvrdeći da je u ruci imao bilo kakav predmet. Cijelo se vrijeme držao pokajnički, bio je vrlo pristojan te je kazao da je svjestan što se dogodilo. Tijekom istrage bit će podvrgnut raznim vrstama vještačenja.

Za djelo za koje ga se tereti predviđena je kazna zatvora od najmanje tri godine.

Povezani članci

Who's Online

We have 125 guests and no members online