Caritas stipendira studente u akademskoj godini 2012./2013.

vjeronaukCaritas Splitsko-makarske nadbiskupije raspisao je natječaj za stipendiranje studenata u akademskoj godini 2012./2013. Obrasci su poslani svim župnim uredima, a svaki župnik može prijaviti po jednog kandidata, čime se želi udovoljiti uvjetu da bude zastupljen veći broj župa među stipendistima. Kriteriji za dodjelu stipendije su: redovno upisana godina studija, suradnja sa župnikom, broj članova obitelji, socijalni status obitelji, koji će biti ujedno i temeljni kriterij. U protekloj ak. god. Caritas je imao 45 stipendista, a ove ak. god. pridružit će im se 20 novih stipendista. Sukladno odluci Ordinarijata, broj će tako rasti do maksimalnih 100. Visina stipendije je 500,00 kuna mjesečno, za trajanja akademske godine ... 

CARITAS STIPENDIRA

Izvor: Caritas, splitsko-makarska nadbiskupija

Studenti stipendisti iz prošle ak. god. godine, za nastavak primanja stipendije trebaju dostaviti novu preporuku župnika i dokaz o redovno upisanoj novoj ak. god. Ako župnik ima studenta stipendista iz prošle godine, to nije zapreka da prijavi još jednoga kandidata.

Župnici, odnosno kandidati, popunjene obrasce uz priloženu dokumentaciju trebaju dostaviti Caritasu, poštom ili osobno, najkasnije do 14. listopada 2012. Isti rok vrijedi i za obnovu zahtjeva za nastavak stipendije.

O izboru kandidata odlučit će Upravno vijeće Caritasa na temelju propisanih kriterija i priložene dokumentacije. Obavijest o rezultatima Natječaja kandidati i župni uredi dobit će pismenim putem.

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online