Hoće li fakulteti i sveučilišta ispuniti svoja obećanja

Studentice i studenti, naša borba tek počinje. Komunikacijski kanali su tek otvoreni i to je dobar početak. No, razmišljajte o tome što će se dogoditi kad se kamere ugase i kad novinari pronađu neki novi skandal o kojem će izvještavati. Ne smijemo dopustiti da se naši problemi naguraju pod tepih čim se kamere ugase. Mi još uvijek nemamo ništa crno na bijelo, nikakve akte napisane na papiru sa potpisima i žigovima, ništa što će osigurati da dana nam obećanja zbilja budu i provedena. Dok to ne dobijemo mi ne smijemo posustati... Ovo je poruka organizatora nedavnih studentskih provjeda održanih diljem Hrvatske, pa i u Splitu, svojim bolonjskim supatnicima... A hoće li fakulteti i sveučilišta ispuniti svoja obećanja koja su dali, ili će se nastaviti prebacivanje odgovornosti na relaciji fakulteti - sveučilišta - Ministarstvo ostaje nam za vidjeti ...

DRUŠTVO ZNANJA I MNOŠTVO SRANJA

Piše: Mašenjka Bačić / H-Ater
Izvor: H-Alter

Specifični zahtjevi studenata u različitim gradovima ukazuju na brojne, ali različite probleme. Čini se da je svima ipak zajedničko nezadovoljstvo reakcijom Studentski prosvjediStudentskih zborova.

Zanimljivo je da Studentski zbor, tijelo od kojeg većina studenata već godinama zazire, ni u jednom gradu nije sudjelovao u prosvjedu, a upućivanje njihovih predstavnika na političke insinuacije o organizaciji prosvjeda ponašanje je karakteristično za vladajuće strukture koje daju slične odgovore kad nemaju argumente kojim bi branile svoje propuste...


Sveti Duje moli za nas

U Splitu se okupilo par stotina prosvjednika koji su održali tihu povorku u znak solidarnosti sa zagrebačkim studentima i protiv svog Studentskog zbora koji nije ništa napravio da im pomogne u organiziranju prosvjeda. Pod parolom Sveti Duje moli za nas prošetali su od Parka Emanuela Vidovića do Rektorata gdje su simbolično položili vijenac za Studentski zbor.

Studentski zbor splitskog sveučilišta misli da prosvjedi nisu bili potrebni, a čini nam se da se u slučaju splitskog prosvjeda uplela politika i neki osobni razlozi, izjavio je Petar Razović, predsjednik splitskog SZ-a. O kakvoj je politici riječ, nije htio konkretno govoriti.


Ne želimo biti samo bakalari

Zadovoljni smo prosvjedom i brojnošću ljudi koji su došli. Pokazali smo da splitski studenti nisu uspavani. Ustali smo protiv SZ-a jer ništa ne rade već dulje vrijeme, rekao je Ivan Vicenco Pensa, organizator prosvjeda.

Prosvjedi studenata u Splitu

U prosvjedu su sudjelovali studenti sa svih fakulteta na Sveučilištu, osim Medicinskog.

PROČITAJTE VIŠE na stranicama H-ALTERA ...
http://www.h-alter.org/tekst/'drustvo-znanja-i-mnostvo-sranja'/8589

Povezani članci

Who's Online

We have 129 guests and no members online