Program 59. Splitskog ljeta

Predstavljen je program 59. Splitskog ljeta koje će se održati u Splitu od 14. srpnja do 14. kolovoza ove godine. Ljeto započinje premijerom opere Franza von Suppéa Povratak mornara u izvedbi Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split, pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija, a u režiji Lea Katunarića, a održati će se na  Peristilu. Bogat koncertni program ove će godine obilježiti sljedeći ansambli: Django Reinhardt, Zagrebački ansambl flauta, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Zagrebački kvartet saksofona, Cantus ansambl, Splitski gudački kvartet, HGM Jazz orkestar, Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split uz solisticu Valentinu Fijačko, Gomalan Brass Quintet te Sevdah Takht Damira Imamovića. Dijelom glazbenoga programa bit će i Četvrta ljetna škola pijanista Kemala Gekića ...

Program 59. Splitskog ljeta

Izvor: DalmacijaNews

Druga operna premijera bit će Ukleti Holandez Richarda Wagnera koja je na programu 31. srpnja. Izvedbom će ravnati maestro Tonći Bilić, a redatelj je Branko Brezovec. Na programu su i dvije izvedbe Verdijeve opere Nabucco, premijerno izvedene prošlog ljeta.

splitsko ljeto

U dramskom su programu predviđene dvije premijere. Timona Atenjanina Williama Shakespearea režirat će Georgij Paro. Predstava će se premijerno igrati 3. kolovoza na bedemima pokraj Galerije umjetnina. Drama To dijete Joëla Pommerata premijerno će, u režiji Nenni Delmestre, biti izvedena 17. srpnja u Vili Dalmacija.

Balet HNK Split premijerno će na Peristilu 26. srpnja izvesti balet Verdi na glazbu iz opera Giuseppea Verdija. Koreograf je Dinko Bogdanić, a orkestrom HNK Split ravnat će maestro Hari Zlodre.

U dramskom je programu predviđeno i devet gostovanja, a baletni će obilježiti Tjedan baleta na Sustipanu u kojem će od 7 do 11. kolovoza Balet HNK Split izvesti pet naslova iz svog repertoara.

splitsko ljeto

Povezani članci

Who's Online

We have 99 guests and no members online