STOP ACTA: I u Splitu se prosvjedovalo protiv ACTA-e

stop ACTAI Splićani su se pridružili globalnom prosvjedu protiv ograničavanja internetskih sloboda, odnosno kotra famoznog sporazuma ACTA. Oko stotinjak prosvjednika priključilo se istomišljenicima iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Pule i još stotinjak gradova diljem svijeta koji su ustali protiv restriktivnih namjera za zaštitu intelektualnog vlasništva i autorskih prava. Splitski prosvjed je počeo oko 15 sati na Peristilu..., piše Slobodna Dalmacija ...

STOP ACTA!

U Splitu oko 100 prosvjednika

Piše: S.V. / Vojko Bašić / Slobodna Dalmacija
Foto: Damjan Tadić / Cropix
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Jedini simboli koji su bili poželjni od organizatoria, koji su akciju pokrenuli preko Facebooka, su Anonymous maske. Premda se na društvenoj mreži prijavilo da će doći njih 775, na kraju je došlo znatno manje sudionika, možda i zbog snijega koji je prošlu noć i ujutro padao.

ACTA-u se optuživalo za kršenje temeljnih prava građana, jer bi se u potrazi za onima koji se ogrješuju o intelektualno vlasništvo i autorska prava, mogla narušavati privatnost korisnika interneta.

U Zagrebu se okupilo oko 200 prosvjednika. Među brojnim parolama koje nose prosvjednici bila je i poruka predsjedniku Josipoviću: "Ivo, tvoju glazbu ne bi skidali!".

splitski prosvjed protiv ACTA-e

Povezani članci

Who's Online

We have 301 guests and no members online