Splićanke iz klape Luše pobjednice ženskog finala FDK Omiš 2020

U završnoj večeri ženskih klapa u petak 24. srpnja su na Trgu Sv. Mihovila nakon što je kiša prestala padati nastupile ženske klape: KURJOŽE-Podstrana, LUŠE-Split, VENTULA-Split, SALONA-Solin, MERLA-Dugopolje, KAPRIC-Zadar, STIVANJA-Trogir, MIRABELLA CZK-Omiš, ORŠULICE-Vodice i FIGURIN-Zagreb.
Splićanke iz Klape "Luše" su za 0,1 boda bile bolje od zadarskog "Kaprica", dok su vodičke "Oršulice" treće prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija. Nagrada publike nije dodjeljena jer je zbog kiše izostao izravni radijski i televizijski prijenos kojim je trebao biti proveden televoting.
S obzirom na sve okolnosti, ravnatelj Festivala Mijo Stanić bio je iznimno zadovoljan završnom večeri ženskih klapa. Nastupilo je njih 10 koje su pravo sudjelovanja stekle, umjesto nastupima u izbornim večerima, na osnovi video snimke koje su poslale direkciji Omiškog festivala..

Izvor: HRT Radio Split

Nakon 70 minuta čekanja da vremenske prilike omoguće početak programa, klape su započele sa svojim nastupima u kojima je najbolja bila prema ocjeni struke mlada ženska klapa "Luše" iz Splita, One su za jednu decimalu boda bile bolje od Zadranki iz klape "Kapric". "Oršulice" iz Vodica su bile treće.

Pri proglašenju, Splićanke su toliko bile oduševljene da su počele skakati po pozornuci od sreće, uhvativši se u kolo sa svojim umjetničkim voditeljem, Markom Šimićem pjevajući "Podiglo se mlado četovanje".Bila je to lijepa klapska večer koju su zaslužili svi - prije svega klape koje su se unatoč epidemiji uspjele kvalitetno pripremiti za svoj nastup, Direkcija Festivala koja jè uložila ogroman trud u organizaciju ove klapske manifestacije, naša HRT koja godinama prati Festival, te gledatelji koji su strpljivo čekali na početak finala. Ovakvu bi publiku svaka manifestacija mogla poželjeti.

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online